Sloop Omgevallen Gebouw Shanghai begonnen

Gepubliceerd op vrijdag 7 augustus 2009 door Tycho

shanghai_omgevallen_gebouw_1

Op 29 juni viel een er een gebouw om in Shanghai. Het was nog niet af en het viel vermoedelijk omdat bouwers wat te dicht bij een rivier aan het graven waren waardoor het water het zand onder de fundamenten wegspoelde. Het gebouw donderde bijna geheel intact naar achteren en men is nu met de sloop begonnen want rechtopzetten bleek duur. Bovendien dacht de projectontwikkelaar dat er na zo’n akefiet toch niemand meer in wonen wou.

shanghai_omgevallen_gebouw_2

Ondertussen vallen de schadeclaims over mekaar heen. De appartementen in het gebouw waren al lang uitverkocht en boze bijna-bewoners willen nu hun centen terug. Maar dat kan pas als vaststaat waarom het gebouw precies viel. De ontwikkelaar had het liefst een aardbeving want dan had hij een kans. Die was er niet die dag dus probeert hij er met allerlei smoesjes over het water dit en dat onder uit te komen.

shanghai_omgevallen_gebouw_3

Gaat niet lukken, die kopers krijgen hun geld wel. Leuker is het lot van de kopers van appartementen in de andere gebouwen van het complex. Veel hunner willen ook hun geld terug want als er een gebouw viel dan kan dat van hen het volgende zijn.

shanghai_omgevallen_gebouw_4

Hier bijna het hele complex, vooral de toekomstige bewoners van de flat direct naast het omgevallen gebouw maken zich zorgen, hun thuis ligt immers net zo dicht langs de rivier. Die grond ziet er trouwens drassig uit zeg, kan een mens daar wel lopen?

shanghai_omgevallen_gebouw_5

De ontwikkelaar moet nu aantonen dat er slechts een fout is gemaakt bij dat ene gebouw, dan kan de rest van de kopers toch gaan wonen of fluiten naar hun centen. De gemeente Shanghai heeft echter ook een onderzoek ingesteld naar de gang van zaken met vergunningen, daar zou ook iets niet helemaal jofel verlopen zijn.


Comments are closed.