Sneeuwpret in Beijing Deel 2: de Paddenstoel

Gepubliceerd op dinsdag 5 januari 2010 door Tycho

snow_beijing_2_1

Zondag sneeuwde het de hele dag in Beijing, en met 40 centimeter uitzonderlijk veel voor de normaal gortdroge woestijnstad die alleen door veel water van elders niet omkomt van de dorst. Het leven kwam bijkans tot stilstand, men is geen sneeuw gewend, dus trok ik buiten met mijn camera. Platen uit mijn straat en daar om heen.

Vandaag Deel 2 van mijn avonturen in de sneeuw met De Groene Paddenstoel. Deze paddenstoelen, ook in andere kleuren, zijn eigenlijk de schoorstenen van de stadsverwarming en staan door de hele stad. Vroeger waren die schoorstenen gewoon twee pijpen uit de grond maar door de nodige ongelukken ging men op zoek naar een betere oplossing.

snow_beijing_2_2

Eerst maakte men de pijpen hoger in de hoop dat de burgers hen zo beter zouden zien. Dat deden zij wel maar het volk kwam in opstand tegen de lelijkheid. Het stadsbestuur kwam vervolgens met deze olijke oplossing en iedereen was tevreden. De paddenstoelen zijn gemaakt van hard plastiek en zijn zo’n anderhalve meter hoog. Ze zijn trouwens niet verlicht waardoor er soms nog wel eens een ongelukje voorkomt, maar de meesten staan achter hek.

De paddenstoelen roken van begin november tot begin maart als ook de stadverwarming aan staat, tijdens de lange hete zomer doen de paddenstoelen niets.

Comments are closed.