Studenten uit China maken Lamborghini Gallardo van 8000 cigarettenpakjes

Gepubliceerd op zondag 3 mei 2009 door Tycho

lambocigaret

Studenten uit Xi’an, kapitaal van de provincie Shaanxi, hebben een Lamborghini Gallardo gemaakt van 8000 cigarettenpakjes. Ze hopen hiermee gewoon volk over te halen om te stoppen met roken.

De studentjes van de anti-rook-kliek hebben namenlijk uitgerekend dat iemand die niet rookt op z’n 60ste 82.125 yuan heeft bespaard en dat is precies genoeg voor een hippe auto. Toch zal het gecijfer weinig rokers over de streep trekken; roken in China is goedkoop en 9000 euro doet een man van 60 een Geely Meirenbao.

Meirenbao betekent ‘Mooi Luipaard’, door Geely treffend vertaald als ‘Beaty Leopard’ voor internationale promo doeleinden. De duurste versie van dit racemonster doet 82.800 yuan.

lambocigaret2

Dit is er zo een, plaat geplaat op een autoshow twee jaar her waar de modellen de juiste kleding droegen. Voor de grappigheid nog een:

lambocigaret3

De Meirenbao is ondertussen wel eens gefacelift maar de oer-versie is ook nog steeds te koop, dit is de verhipte variant:

lambocigaret4

Koplampen kunnen nooit groot genoeg zijn, zo denkt men in het Geely’s. Behalve het front is er geen fluit veranderd. Geely werkt aan een opvolger voor de Meirenbao, de nieuweling stond op de Beijing Auto Show in ’08 en kreeg de mannelijker naam Zhongguo Long, dat is ‘Chinese Draak’.

lambocigaret5

De zwarte luchtinlaten op de motorkap moeten doen denken aan de neusgaten van zo’n beest, de witte lampen zijn de ogen en de gril de bek. Meer platen HIER. De Chinese Draak was trouwens nergens te zien op de auto show in Shanghai eind vorige maand. Niet helemaal onbegrijpelijk; Geely werkt aan wildere dingen.

De Gallardo van cigerettenpakjes is te bewonderen bij het Xi’an Qujiang International Convention and Exhibition Center, daar staat hij ergens buiten naast het gebouw op een parkeerplaats.


Comments are closed.