Trouwfoto’s voor een Kort Huwelijk in China

Gepubliceerd op vrijdag 26 februari 2010 door Tycho

leukemie_china_1

Xiao Jiang (l) en Shi Lu, bijnaam Lulu, zouden vorig jaar december in het huwelijxbootje stappen. Twee weken voor het huwelijk ging Lulu van haar stokje, in het ziekenhuis bleek acute leukemie. Ze had een hemoglobinewaarde van 40, een normaal mens heeft 115, 60 is levensbedreigend. Volgens de meest optimistische arts kon Lulu nog drie maanden door.

leukemie_china_2

Nu, bijna drie maanden verder, leeft Lulu nog steeds, hoewel het niet goed met haar gaat. In China is het gebruikelijk dat een paar al voor het huwelijk trouwfoto’s neemt, die speelt men vervolgens tijdens het huwelijxfeest af op een dvd en gasten krijgen een fotoboek mee.

Xiao Jiang besloot zijn aanstaande eens lekker te verassen en toog met een huwelijxfotograaf naar het ziekenhuis voor het nemen van de platen. Lulu, 23 jaar, had de gelukkigste dag van haar waarschijnlijk nog korte leventje.

leukemie_china_3

Geluk echter, als een droom, duurt nooit te lang. Na het plaatwerk was daar weer de rauwe realiteit, de jurk ging uit en de pruik af. Het mondkapje is voor de bescherming van Lulu, veel leukemiepatienten gaan niet dood aan de ziekte zelf maar aan voor gezonde mensen onschuldige infecties die hun verzwakte lichaam niet meer kan weren.

Shi Lu en Xiao Jiang hebben nog geen nieuwe trouwdatum gepland.

Een reactie op “Trouwfoto’s voor een Kort Huwelijk in China”

  1. fietsbel:

    “besloot zijn aanstaande eens lekker te verassen”

    voor of na haar overlijden?