Verwarmingsbuis Ontploft in China; 2 doden

Gepubliceerd op woensdag 6 januari 2010 door Tycho

verwarming_china_1

In Xuchang in de provincie Hunan ontplofte een gasverwarmingsbuis van de stadsverwarming. De buis lag een halve meter onder de grond en blies een gat met een diameter van vier meter in het asfalt, een stukje van het gat nog net te zien links op de plaat. Door de ongewone kou in China zetten gemeenten de temperatuur van de stadsverwarming zo hoog mogelijk; niet alle infrastructuur is daar tegen bestand.

verwarming_china_2

Het gat, gas stoomt uit de breuk naar buiten. De stadverwarming in het gebied werd meteen uitgezet, met temperaturen tot -10 geen pretje voor bewoners. De stadverwarming valt wel vaker uit in China, dit weekeinde bijvoorbeeld was ik op bezoek bij de vader van een vriendin. De verwarming in het flatgebouw was uitgevallen en meteen renden bewoners heen en weer naar electronicazaken voor straalkachels.

verwarming_china_3

Door de explosie vlogen stukken puin tot tien meter de lucht in, de twee doden vielen toen het puin daar weer uit viel. Diverse automobielen, zoals deze Guangzhou Honda Accord met i-vtec motor, liepen zware schade op.

verwarming_china_4

Een zeer dappere brandweerman, een lintje, haalt stukken puin van een electriciteitskabel. Door de klap, en het puin, was ook de electriciteit in het gebied uitgevallen, straalkachels in Xuchang dus geen optie.

Comments are closed.