Vette Chinabaasjes vallen af in Militair Zomerkamp

Gepubliceerd op zaterdag 1 augustus 2009 door Tycho

dikke_chinezen_1

Ouders van te dikke  kinders uit China hebben een nieuwe mogelijkheid om hun kroost van het vet te helpen: een 20-daagste straftraining in het Shenyang Artillery College in Shenyang in de provincie Liaoning.

dikke_chinezen_2

De aan junkfood verslaafde baasjes moeten iedere dag om zes uur ’s ochtends op en dan meteen de spotzaal in voer drie uur zware oefeningen. Daarna krijgen ze een lichte maaltijd van rijst en lekkere groente en vervolgens moeten ze buiten rennen en hindernisbanen nemen en zwemmen in een rivier.

dikke_chinezen_3

De bedoeling is dat ze in de 20 dagen minstens 40 kilo kwijt raken maar voor sommigen is zelfs dat nog lang niet genoeg, het zwaarste verklepje dat de tarining tot nu toe deed woog bij aankomst 143.5 kilo en na de traning precies 99, maar dat mooie getalletje kan ook een reclamepraatje van het Shenyang Military Command zijn.

De trainig brengt namenlijk goed geld op en dan kan je geen hopeloze gevalletjes neerzetten. De veelal rijke ouders van de vette mannekes betalen 2000 euro voor het kamp en da’s nog steeds een zeer hoog bedrag in China.

dikke_chinezen_4

Vetzucht is een groot probleem in China, door de narrige een-kind-politiek hebben de kleinen het rijk thuis alleen en hun ouders durven zeldens een wens van de ‘Kleine Keizer’ te weigeren. Op scholen doet men bijna niets meer aan gymnastiek, als een kind ook maar z’n vinger kneust staan de ouders met een leger advocaten en een hoge schadeclaim op de stoep. Chinezen mogen de overheid nog niet aanklagen maar verder is alles en iedereen tegenwoordig vogelvrij en de rechtspraak in civiele zaken is gevoelige gevalletjes daargelaten vrij van overheidsinvloed.

En zo vreet een kind zich ongehinderd vol tot het’s ouders eindelijk zien dat het zo niet langer kan met hun lieve hamburgertje, een keihard strafkamp is dan de enige oplossing maar oh hoe lief zal het kind nog wezen als het weer terug thuis is?


Een reactie op “Vette Chinabaasjes vallen af in Militair Zomerkamp”

  1. cheap car insurance quotes:

    Your post captures the issue perfectly!