Vijf Kindertjes Verdronken in China

Gepubliceerd op dinsdag 23 februari 2010 door Tycho

kindertjes_china_1

In Tiantai in de provincie Zhejiang zijn vijf kindertjes verdronken in een kweekvijver van een viskwekerij. Van links naar rechts en leeftijd: Cai Songtao, 7; Cai Binbin, 9; Cai Danni, 10; Cai Yani, 12; and Cai Kangni, 13.

De kleinen werden sinds 18 februari vermist, ze waren in de Chinees Nieuwjaarsvakantie samen gaan spelen. Een arbeider van de viskwekerij vond vanmorgen vroeg Chinese tijd het eerste lichaam, de rest van het stel kwam daarna snel boven water.

kindertjes_china_3

Politie en bewoners begonnen op de dag van verdwijning een grote zoekactie naar de kindertjes tot kilometers buiten het dorp. In de dagen daarna drukte men posters, zie plaat, en waren de brave snuitjes regelmatig op de lokale televisie te zien.

kindertjes_china_4

De kweekvijver waar de lijkjes werden gevonden ligt op minder dan een kilometer van het dorp. Woedende ouders geloven dan ook niet dat de vijf zomaar zijn verzopen. De oudste twee, 12 en 13, waren lang genoeg om in de vijver te kunnen staan. De kindertjes speelden bovendien op klaarlichte dag, als ze bij de vijver in nood waren geweest had iemand hun kreten moeten horen.

De politie bevestigde alleen dat de lijkjes die van de vermiste kinderen waren en deed geen uitspraken over het onderzoek naar de doodsoorzaak.

kindertjes_china_2

Enkele moeders van de kindertjes, voor hen is het niet leuk, door het ene-kind beleid is het nu gedaan met de ouderpret.

Een reactie op “Vijf Kindertjes Verdronken in China”

  1. fietsbel:

    1 kind beleid..en allemaal dezelfde familie naam (cai)??