Vrachtwagen met Appels Knalt op Vrachtwagen met Betonpers in China

Gepubliceerd op dinsdag 12 januari 2010 door Tycho

ongeluk_china_1

Bij een ernstig ongeluk bij Xianning op de Beijing-Zuhai Expressway gingen twee mensen dood. Door gladheid en mist knalden daar vier vrachtwagens op elkaar, een geladen met appels, een met een betonpers, een met buizen en een met kolen, die laatste vrachtwagen brandde helemaal uit.

Op de bovenste plaat rechts de vrachtwagen met appels, de appels komen in kleurrijke rode dozen en zijn bedoeld als geschenk voor vrienden en relaties tijdens de viering van Chinees Nieuwjaar vanaf 14 februari. Links de rode vrachtwagen met de betonpers, de chauffeur van de blauwe vrachtwagen had geen enkele kans tegen het ding.

ongeluk_china_2

Op de voorgrond de rode vrachtwagen met buizen die tegen de vrachtwagen met kolen reed, de chauffeur van de buizenwagen ging ook dood. De vrachtwagen die de kolen reed is niet te zien. De rode vrachtwagen op de achtergrond tilde de betonpers, verder op de achtergrond maar niet te zien op de blauwe vrachtwagen met appels.

ongeluk_china_3

De rode vrachtwagen met de betonpers, links van de plaathoek maar niet te zien de achterkant van de blauwe vrachtwagen met buizen. Rechts op de achtergrond nog eens de rode vrachtwagen met appels, nu wel te zien. Rechtsmidden een rode Dongfeng brandweerwagen die niet bij het ongeluk betrokken was, het is er een van de helpende hand. De rode vrachtwagen met de betonpers is ook een Dongfeng, de blauwe vrachtwagen met appels een FAW, van de rode vrachtwagen met buizen kan ik geen kaas meer maken.

ongeluk_china_4

De resten van de vrachtwagen met kolen, kleur onbekend. De chauffeur wist op tijd uit de cabine te komen, hij mankeert niets. Volgens een eerste onderzoek van de politie (1) vloog de vrachtwagen met kolen door nog onbekende oorzaak in brand en verloor daarbij of daardoor een onbekende hoeveelheid kolen. De rode vrachtwagen met buizen (2) knalde op de kolen en vermoedelijk ook op de vrachtwagen met kolen. De rode vrachtwagen met de betonpers (3) knalde of knalde net niet op de rode vrachtwagen met buizen. De blauwe vrachtwagen met appels (4) knalde op de rode vrachtwagen met de betonpers. Men zet het onderzoek voort.

Comments are closed.