Vrouw in China Bevalt op Straat

Gepubliceerd op donderdag 2 april 2009 door Tycho

straatbevalling1

Een vrouw uit Dongguan in de provincie Guangdong kon haar kleine niet houden en liet het uit op straat. Ongelukkig twijfelde de baby nadat het zijn kopje buiten stak, zie die troosteloze omgeving!, en de arme moeder zette het op een schreeuwen van pijn.

straatbevalling2

Geschrokken voorbijgangers belden medisch personeel en bleven ook kijken na die waren gekomen. Grappig genoeg had een der voorbijgangers de gekkendienst van een ziekenhuis gebeld, die gek dacht dat de vrouw gek was en niet beviel. De zusters verplaatsten de hoogdrachtige naar een steeg met iets meer privacy maar dat hield het volk niet weg.

straatbevalling3

Een gezonde belangstelling uit de buurt want dat maakt men in die sferen nalijk niet iedere dag mee; zo’n kans om eens iets te leren van deskundig vakmanschap.

straatbevalling4

De baby plopte uiteindelijk uit maar de vrouw was zo zwak dat men een bedje voor haar bracht. Toeschouwers klapten in hun handen maar de vroedvrouwen hielden hun hoofd koel, zulke dingen doen zij namenlijk veel vaker en dan past het niet tevreden te zijn met een enkel gevalletje.

straatbevalling9

De kleine maakt het best, op de plaat krijgt het wat extra lucht want het moet wel uitgeput wezen, en dat op je eerste dag op Aarde. Het beestje heeft nog geen naam en de hoeveelheid gaatjes is niet bekendgemaakt. De moeder trouwens is ook best.

straatbevalling91

Job done. Die anti-bacteriale haarpet draagt geen nut tijdens een bevalling op een gore straat maar regels zijn regels, dat weet deze zuster ook. Ze gaat weer terug naar haar post en wacht vol spanning op de volgende telefoon.


Comments are closed.