Vrouw in China Overlijdt aan H1N1 na Werpen Drieling

Gepubliceerd op donderdag 7 januari 2010 door Tycho

griepvrouw_china_1

Een vrouw uit het afgelegen dorpje Magezhuang in de provincie Shandong had geen geluk. Zes dagen nadat zij een drieling had gekregen overleed ze aan de H1N1-griep. De vrouw had nog drie weken te gaan toen bleek dat ze de ziekte onder de leden had. Om het risico voor haar ongeboren kinderen zo klein mogelijk te houden besloot ze tot een vroege keizerssnee. De kinderen kwamen kerngezond ter wereld maar konden wegens besmettingsgevaar nooit bij hun moeder zijn, zes dagen na de geboorte was het voor haar voorbij.

griepvrouw_china_2

Vader Tao Huajiang met een trouwfoto van zijn overleden vrouw Yang Cuicui op zijn Okwap mobiel, het stel was net een jaar getrouwd.

griepvrouw_china_3

Een echte ouderwetsche dorpswoning uit Shandong, zo staan er nog tientallen millioenen in de achtergelegden achterlijke gebieden en soms nog wel in de krottenwijkjes van de grote steden. Het ‘bed’ is een zogenaamde ‘kang’, bewoner schuift voor het slapengaan een schaaltje smeulende kolen in het gat onder het bed en droomt dan heerlijk warm. Overdag dient de kang als tafel, stoel, eetplek, als eigenlijk alles. De vrouw op de plaat is een familielid, de drie kleinen liggen onder het kleurrijke dekentje, de vrouw bereidt zichzelf een maal.

griepvrouw_china_5

Vader Tao met enige voedselwaren. Het zielige verhaal heeft nog al wat aandacht gekregen in de Chinese pers en vrienden en wildvreemden sturen donaties om de familie min eentje een beetje te helpen. Tao vertelde een journalist dat hij genoeg babymelk had gekregen om alle kleinen in het dorp te voeden. Nu toch, ik stuur die man krat bier.

Comments are closed.