Waar was Hu Jintao? In Macao

Gepubliceerd op zaterdag 19 december 2009 door Tycho

hu_macao_1

De Chinese president Hu Jintao bezocht Macao, het is namenlijk tien jaar geleden dat die dexelse Portugese imperialisten hun kolonie aan China moesten overdragen. Hu waagde geen gokje maar bezocht onder andere een ‘huis vuilnis behandelings fabriek’, op de plaat boven schudt hij handen met zijn primaire electoraat; de arbeiders.

hu_macao_2

Links de president, ziet hij niet jong? Een manager van de fabriek legt met duidelijke gebaren uit hoe het allemaal werkt, Hu kijkt lichtelijk verveeld. De brede man rechts lijkt mij een lichaamsbewaker, geen normaal mens immers is zo sterk.

hu_macao_3

Hu, rechts van het midden, wil nu zelf wel eens wat zeggen bij een maquette die het gebied moet beelden waar de fabriek voor werkt. De man in paljas reist altijd mee met de president, hij zorgt voor alles wat Hij nodig heeft.

hu_macao_4

Later opende Hu Jintao nog het nieuwe Macao Science Center, het plakkaat in het Chinees (boven) en het Portugees (onder) stelt de eerste steen voor, het centrum was natuurlijk al lang gebouwd maar presidenten mogen dat soort dingen doen.

hu_macao_5

De Chinemensen schrijven de datum precies andersom, ik kan boeken volschrijven over die verwarring. Hu, in het midden precies onder de opgaande zon, klapt mee met zijn volk. In het publiek toch weer twee generaals, kijk kijk, die duivelse PLA is nooit ver heen.

hu_macao_6

Hu is op zijn best onder de mensen. Het Macao Science Center is ook bedoeld voor kinderen, zodat zij nog eens kunnen leren over poppetjes bakken. Op de achtergrond lachen de ambtenaren en de lijfbeschermer, zij kennen hun positie als Hu met de kleinen bezig gaat.

Comments are closed.