Waar was Hu Jintao? In Sichuan

Gepubliceerd op dinsdag 12 mei 2009 door Tycho

hu_jintao_china_sichuan_1

President Hu Jintao van China bezocht op 11 en 12 mei de provincie Sichuan. Daar inspecteerde hij de reconstructie van het aardbevingsgebied. Vorig jaar kwamen in Sichuan zo’n 80.000 mensen om bij een beving met een schaal van 8.5. Op de eerste plaat helpt Hu een gehandicapte vrouw in een ravalidatiecentrum in de stad Deyang.

hu_jintao_china_sichuan_2

Dit is een bijzondere plaat door Hu’s speciale dracht. Meestal draagt hij tijdens inspecties een wit overhemd met korte mouwen en als het netjes moet een soort trainingsjasje. Maar het was feest en daar hoort een net westers pak bij. Hu bezoekt hier arbeiders die werken aan de nieuwe snelweg tussen Dujiangyan en Yingxiu, de vorige was weggevaagd, en men had net een moeilijk stuk afgebouwd.

hu_jintao_china_sichuan_3

Hu weer in zijn normale kloffie. Hu inspecteert de hi-tech agriculture demonstration garden in Dujiangyan. Het is een van de vele projecten die in het gebied zijn gestart om de werkgelegenheid weer op orde te krijgen.

Tijdens zijn bezoek aan Sichuan riep Hu tijdens een toespraak op tot meer contributie aan de wederopbouw van de provincie.


Een reactie op “Waar was Hu Jintao? In Sichuan”

  1. verify before:

    AFAICT you’ve covered all the bases with this answer!