Walvis gevangen in China

Gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2009 door Tycho

090319126a

Garnalenvissers uit de stad Zhoushan in de provincie Zhejiang hadden de dag van hun leven toen zij ver op zee een Noordse Vinvis vingen.

090319126a

Volgens de vissers troffen zij het dier dood drijvend aan de oppervlakte. Met twee boten wisten ze het lijk naar wal te trekken waar ze de vis voor 1500 yuan, ongeveer 150 euro, aan een restauranthouder verkochten.

Die liet een kraan aanrukken om de 12 meter lange walvis op een vrachtwagen te tillen, maar een 8-tons kraan kon het niet aan, een 16-tons kraan werd inderhaast ingescheept en die klaarde de klus.

vinvis4

De Noordse Vinvis is sinds 1979 een beschermde diersoort, de vis leeft graag ver van mensen in kleine groepen midden op zee en eet krill en roeipootkreeften. De maximum zwemsnelheid is een rappe 55 kilometer per uur. Geslachtsrijp op hun zevende, paartijd tussen november en februari, draagtijd 10 tot 11.5 maanden. Gezien de cijfers niet vreemd dat die beesten uitsterven. Een walvisjong heet een ‘kalf’.


2 Reacties op “Walvis gevangen in China”

  1. antidierendoders:

    Ik haat zo een mensen waarom hebben ze gewoon die vinvis terug in de zee vrij gelaten ze moeten altijd speciaal doen héé die chinezen en waarom eten die honden en katten heeft er iemand hun gezegt dat dit mocht !!?? IK HAAT ZE GEWOON OMDAT ZE HEEL BABRBAARS ZIJN !!

  2. mitchell:

    omdat het kanker chinezen zyn zyn moordernaars