Weer Spontane Busbrand in China

Gepubliceerd op maandag 15 juni 2009 door Tycho

busbrand_china_shenzhen_1

Precies acht dagen na een busbrand in Chengdu waar 25 mensen omkwamen vloog in Shenzhen in de provincie Guangdong opnieuw een bus spontaan in brand. In de vroege morgen van 13 juni sloegen de vlammen uit bus 320 vlak na vertrek van de eerste halte.

busbrand_china_shenzhen_0

Deze plaat iets later genomen dan de vorige. De bus lijkt van voor naar achter in brand te vliegen wat motorbrand meteen uitsluit.

busbrand_china_shenzhen_4

Net als in Chengdu lijkt het motorcompartiment onbeschadigd. Door het weekend en het vroege uur zaten er slechts twintig passagiers in de bus. Volgens getuigen wisten die allemaal de bus te verlaten voor de vlammen door het hele voertuig sloegen.

busbrand_china_shenzhen_5

Net als in Chengdu lijkt het motorcompartiment onbeschadigd, zie ook de vorige plaat. Over de oorzaak is nog niets bekend, over de oorzaak in Chengdu trouwens ook nog niet. Chineesjes speculeren druk op hun bbs’jes, sommigen denken aan boze geeljurken, anderen aan woeste baardapen.

Maar veruit de meesten denken aan slecht onderhoud, nu is onderhoud hier doorgaans geen prioriteit maar twee bussen die binnen 10 dagen op precies dezelfde manier in brand vliegen lijkt erg toevallig.

busbrand_china_shenzhen_6

Motor heeft niet gebrand, benzinetank zit iets verder in de carosserie vlak voor de motor en is niet ontploft. De brand is duidelijk van voor begonnen en behalve de olie in het stuurwiel zit daar niets dat een brand kan veroorzaken.

Vermoedelijk dus toch een aanslag maar zoals altijd komen de autoriteiten vast met een ander verhaal.


Comments are closed.