Werkster op haar Knieën voor Salaris in China

Gepubliceerd op donderdag 21 januari 2010 door Tycho

nurse_china_1

De 62-jarige mevrouw Yang uit Nanjing in de provincie Jiangsu werkte een maand als werkster in het gezin van de vrouw rechts, toen Yang aan het eind van de maand om haar salaris vroeg vertelde de vrouw dat zij geen geld had en later zou betalen. De 2000 yuan (200 euro) bleef echter uit en na twee weken vriendelijk vragen veranderde Yang van taktiek. Ze wachtte bij het huis van haar schuldenaar en toen deze buiten kwam smeekte Yang op haar knieën om haar centen.

nurse_china_2

De vrouw die weigerde te betalen met haar mobiel, zie die handschoen. Het is een prototype nieuwe-rijke-Chinees met een rare combinatie van merken aan haar lijf.

nurse_china_3

Yang’s luide smeken trok de aandacht van buurtbewoners, de nieuwe-rijke belde de politie maar die kwam niet opdagen. Yang deed haar trieste verhaal aan iedereen die het horen wilde, het hielp allemaal echter niets want de nieuwe-rijke bleef bij haar weigering.

nurse_china_4

Terwijl Yang vertelde sniekte de nieuwe-rijke door een steeg naar elders. Yang liet buurtbewoners weten te blijven tot ze haar geld krijgt.

Werksters hebben bij arbeidsconflicten vaak geen poot om op te staan. Contracten zijn er bijna nooit en in veel gevallen zijn de vrouwen immigranten van het boerenland zonder geldige werkvergunning voor in de stad, gang naar de politie zou slechts leiden tot en paar nachtjes brommen en een enkeltje terug dorp.

Comments are closed.