Winterspelen in Bird’s Nest in Beijing, China

Gepubliceerd op donderdag 17 december 2009 door Tycho

birdsnest_beijing_1

Beijing bouwt het Bird’s Nest voor 5 miljoen euro om in een winterparadijs. Vanaf het westers nieuwjaar tot het Chinese organiseert men allerlei sneeuwvrolijke festiviteiten voor de grootste winterpret. Sinds de aarde begon te warmen sneeuwt het bijna nooit meer in Beijing dus alle sneeuw is kunstmatig en werd neergelegd door grote kanonnen.

birdsnest_beijing_2

birdsnest_beijing_3

Vier kanonnen in actie op het middenveld.

birdsnest_beijing_4

De kanonnen werken weinig precies en het volk moet wel kunnen zitten, arbeiders maken daarom de stoelen met scheppen weer sneeuwvrij. Bovendien is dat gedeelte van het stadion overdekt en zelfs Chinezen geloven niet alles.

birdsnest_beijing_5

Zoek dekking, het sneeuwt. Men maakt een compleet berglandschap waar acrobaten en ook recreanten strax fijn van kunnen glijden.

birdsnest_beijing_6

birdsnest_beijing_7

Noeste arbeiders leggen de laatste schep aan de piste. De lucht op de platen is wonderblauw en indeed sinds twee dagen is het waar, de weken her waren zo vervuild dat een mens het verschil tussen dag en nacht niet meer kon zien. Maar de wind stak op, de temperatuur daalde,  het ijs bleef liggen en in het vogelnest ligt sneeuw. De winter is begonnen…

Comments are closed.