Zelfmoordman China klimt op 30 meter hoog reclamebord

Gepubliceerd op woensdag 24 juni 2009 door Tycho

zelfmoord_china_reclamebord_11

De platen zijn wat klein maar toch leuk: een depressieve zelfmoordman klom in Peking op een dertig meter hoog reclamebord en bleef daar vier uur piekeren over het leven. Het bord, een reclame voor een real-estate bedrijf, stond vlakbij het vliegveld en de brandweer daar had het niet te druk en stuurde een ladderwagen.

zelfmoord_china_reclamebord_2

Dit keer ging de spuit niet aan maar een vriendelijke dokter kwam omhoog. Die babbelde zo eens een half uurtje over het licht aan het einde van de tunnel en toen kroop de man al naar beneden. Weer weinig volharding in zijn ziel, gisteren nog bood de brandweer in Shanghai een zelfmoordman 2000 yuan als hij van een dak zou komen. De man incasserde de poen en ging er vandoor. Dat voorbeeld vind vast volgelingen de komende tijd.

zelfmoord_china_reclamebord_3

De dokter helpt de man van zijn bord, het lijkt allemaal wat loom de laatste tijd met de zelfmoordjes. Het zal de hitte ook wel wezen, gisteren 35, vandaag 37, een mens is al moe als het eenmaal in positie is en dan is er geen energie meer over voor de eigenlijke sprong. Men moet dat beter aanpakken, met de ladderwagen omhoog en dan springen.

zelfmoord_china_reclamebord_4

Vrienden voor het leven denkt zo’n zelfmoordman op zo’n moment. De dokter weet wel beter, hij moet het loslaten want vriendschappelijke relaties met patienten zijn verboden.


Comments are closed.