Zusters China vieren feest tegen Borstkanker in Chongqing

Gepubliceerd op woensdag 11 maart 2009 door Tycho

zusters1

Zo vlak na Internationale Vrouwendag organiseerde de Chongqing Medical University samen met de gemeente Chongqing nog eens een feestje om vrouwen bewust te maken van de gevaren van borstkanker. Dat is ook in het Chinees geen vrolijk woord dus koos men als slogan: “Gezond Chongqing, Zorgen voor Vrouwen”

zusters2

Op diverse plaatsen inde stad dansten zusters strak in de rij en op vrolijke muziek. Een onderdeel van de dans, en daarom is het nieuws, was het aanraken van de eigen borst. Trots beweert de stad dat “vele mensen bleven staan” bij dit sterke staaltje voorlichting.

zusters3

Boze Tongen, wnt die zijn ar altijd, beweren nu dat niet alle 300 deelnemende zusters echte zusters waren, in sommige gevallen zouden het modellen zijn. De groene pakjes zijn inderdaad ongewoon voor een zoekenhuis in China, ik heb tenminste nog nooit zoiets gezien.

zusters8

Dit zijn duidelijk echte zusters, zie die brillen en dolgelukkige gelaatsuitdrukking, ze hebben zoiets duidelijk nooit eerder gedaan. Borstkanker trouwens is in China een serieus probleem, vrouwen durven zich uit grote schaamte niet te laten controleren waardoor een eventueel gezwel kan uitzaaien tot het te laat is.

De overheid voert al jaren campagne in kranten, op televisie en ook op billboards om meer vrouwen de kliniek in te krijgen maar tot nu toe met weinig resultaat. In Chongqing probeerde men het daarom een keer anders.

zusters5

Weer een ander pakje, dit zaakje is inderdaad niet helemaal te vertrouwen. Dergelijke uniformpjes zijn echter wel in zwang zijn bij ‘medewerkers’ van massagesalons en kappers, het is mij niet bekend of die ook waren uitgenodigd in Chongqing maar het zou dus allemaal toch waar kunnen zijn…


Comments are closed.