12 Doden door Hand-, voet- en mondziekte in China

Gepubliceerd op donderdag 20 mei 2010 door Tycho

Vanaf begin april zijn bij een uitbraak van Hand-, voet- en mondziekte in Liuzhou in de provincie Guangxi 12 doden gevallen op een totaal van 10.089 nieuwe gevallen, zo meldde het Liuzhou Health Bureau vandaag via Chinese staatsmedia. Verder zijn op dit moment nog geen details bekend. Over heel 2009 raakten 7.936 mensen besmet met de ziekte maar niemand overleed.

Van het  RIVM:

“Hand-, voet- en mondziekte is een besmettelijke aandoening die door een virus wordt veroorzaakt. Het gaat gepaard met pijnlijke kleine blaasjes in de mond, aan de handpalmen en aan de voetzolen.

In West Europa is het een meestal onschuldige, mild verlopende ziekte die zo nu en dan in kleine epidemieën voorkomt, vooral bij kleine kinderen. In Nederland en België komt hand-, voet- en mondziekte vooral in de nazomer en herfst voor.

In Azië komen grotere uitbraken voor, met soms een ernstiger verloop van de ziekte. De naam hand-, voet- en mondziekte moet niet verward worden met mond- en klauwzeer, dat uitsluitend voorkomt bij vee en door een ander virus veroorzaakt wordt.”

aa-map-china-1

Comments are closed.