147 Doden bij Overstromingen Zuid China

Gepubliceerd op dinsdag 22 juni 2010 door Tycho

water-last-china-0

Het dodental door zware overstromingen door extreme regenval in heel zuid China is opgelopen tot 147. Zwaarst getroffen provincies nu Hunan en Jiangxi. 15.33 millioen mensen zijn verdreven uit huis en haard, meer dan 178.000 huizen zijn vernietigd en 784.200 hectare oogst is verloren gegaan (tipje: rijstprijs will go up, snel!). Wegen en telefoonverbindingen zijn verbroken, er is in het hele gebied een tekort aan drinkwater en voedsel en ziektes staan op uitbreken. De Chinese premier Wen Jiabao heeft zich persoonlijk in de strijd tegen het water gemengd, hij riep op tot “meer inzet om de wateroverlast te bevechten”, yeah, doen we. Op de eerste plaat een man in Yujiang in de provincie Jiangxi.

water-last-china-01

Premier Wen bezocht het rampgebied, zie zijn hemdsmouwen en sportschoenen, hier helpt hij reddingswerkers in Cangwu in de provincie Guangxi.

water-last-china-02

Wen op zijn gemak in het huis van een lokale boerenfamilie, zie zijn bemodderde sportschoenen, de premier is niet bang voor modder, steekt zijn handen uit de mouwen en biedt troost aan hen getroffen door ellende.

water-last-china-1

Evacuatie in Yingtan, provincie Jiangxi.

water-last-china-2

Man lacht in Yingtan, provincie Guangxi.

water-last-china-3

Snelweg in Jiangxi.

water-last-china-4

Man rookt een cigaret in Yingtan, provincie Guangxi. De komende dagen is meer regen voorspeld.

Comments are closed.