32 Doden bij Bus Ongeluk in China

Gepubliceerd op zondag 23 mei 2010 door Tycho

bus-ongeluk-shenyang-china-1

Bij een botsing tussen een bus en een vrachtwagen bij de stad Fuxin in de provincie Heilongjiang (Dongbei!) zijn 32 zielen omgekomen. De vrachtwagen reed na tanken de verkeerde kant van de weg op en botste frontaal op de dubbeldekker bus. De bus en de vrachtwagen vlogen in brand, in de vrachtwagen kwamen de chauffeur en twee bijrijders om het leven, in de bus alle 28 passagiers en de chauffeur. Bij het pompstation werd op het moment van ongeluk aan de weg gewerkt.

bus-ongeluk-shenyang-china-2

De vrachtwagen kwam uit de provincie Inner MongoliĆ«, bestemming onbekend. De bus kwam uit Tianjin en was onderweg naar Harbin, hoofdstad van de provincie Heilongjiang. De gouverneur van Heilongjiang, de heer Chen Zhenggao, is in persoon naar de plek van het ongeluk gereist om leiding te geven aan, zoals de Chinese pers omschrijft, de ‘reddingswerkzaamheden’.

Wel, iedereen is dood. Chen kan beter eens iets aan die brakke wegen in zijn provincie doen. Het ongeluk gebeurde om 03:00 vanmorgen lokale tijd en lantarenpalen zijn er bijna nooit en als ze toevallig ergens wel wezen staan ze vaak niet aan. Daar komen nog de vele gaten in het wegdek bij plus de zeer gebrekkige verlichting van vrachtwagens. Alles bij mekaar een wonder dat het niet veel vaker zo mis gaat.

bus-ongeluk-shenyang-china-3

De uitgebrande vrachtwagen, aan het merk waag ik me niet.

Een reactie op “32 Doden bij Bus Ongeluk in China”

  1. Robert:

    En elke dag is het wel ergens raak !Ze leren het nooit !