43 Doden bij Vliegtuigcrash in China

Gepubliceerd op woensdag 25 augustus 2010 door Tycho

vliegtuigcrash-china-heilonjiang-1

Bij een vliegtuigcrash bij Yichun in de provincie Heilongjiang zijn 43 van de 96 passagiers om het leven gekomen. Het toestel van Henan Airlines schoot om 21:36 lokale tijd tijdens de landing van de baan en crashte in een veld, de Embraer ERJ-190 viel uiteen en vloog in brand. Door de hitte van het vuur is indentificatie van de slachtoffers moeilijk, volgens autoriteiten is het een wonder dat nog zoveel mensen op tijd uit het vliegtuig konden komen. De meeste slachtoffers vielen in het achterste gedeelte van het vliegtuig, de piloten hebben het ongeluk overleefd.  De Civil Aviation Administration of China (CAAC) is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeluk.

vliegtuigcrash-china-heilongjiang-2

Henan Airlines bestaat nog maar een jaar onder de huidige naam, daarvoor heette de maatschappij Kunpeng Airlines, eigenaar is Shenzhen Airlines uit Shenzhen in de zuidelijke provincie Guangdong. Heilongjiang ligt in het noord-oosten van China.

vliegtuigcrash-china-heilongjiang-3

Het is het eerste ernstige ongeluk in 96 maanden in China, binnenlandse luchtvaart is over het algemeen zeer veilig en maatschappijen vliegen met nieuwe toestellen, door de enorme toename van het aantal passagiers is vertraging echter een steeds groter probleem, van Beijing vliegt bijna geen vliegtuig op tijd en de situatie in de rest van het land is nog erger.

vliegtuigcrash-china-heilongjiang-4

vliegtuigcrash-china-heilongjiang-5

vliegtuigcrash-china-heilongjiang-6

Platen van gisteravond, rechts de cockpit.

vliegtuigcrash-china-heilongjiang-7

vliegtuigcrash-china-heilongjiang-8

vliegtuigcrash-china-heilongjiang-9

Comments are closed.