47 Doden bij Ontploffing in Kolenmijn China

Gepubliceerd op dinsdag 22 juni 2010 door Tycho

mijn-ongeluk-china-47-doden-1

Bij een ontploffing in een mijn bij Pingdingshan in de provincie Henan zijn 47 mijnwerkers omgekomen. De doden vielen door een explosie van het bovengrondse explosievenmagazijn van de mijn, een schacht stortte in en de werkers werden bedolven onder het puin. Op de eerste plaat wanhopige familieleden aan het hek.

mijn-ongeluk-china-47-doden-2

In China sterven ieder jaar duizenden mijnwerkers maar zelf voor Chinese begrippen is dit een flinke klap. President Hu Jintao heeft zich in persoon met de zaak bemoeid, hij zei dat reddingswerkers “alle mogelijke middelen” moesten gebruiken om de mijnwerkers te redden. Dank de woorden van Hu wisten reddingswerkers 28 mijnwerkers levend onder het puin vandaan te halen, 47 stux haalden het niet.

mijn-ongeluk-china-47-doden-3

Reddingswerkers bij de schacht. Uit een eerste onderzoek bleek dat de mijn geen geldige vergunning had. De mijn produceerde jaarlijx 90.000 ton, een van de millioenen kleine mijnen in private eigendom waar veiligheid een nazaak is. De centrale overheid probeert al jaren de mijnen aan strengere regels te onderwerpen maar lokale overheden houden mijneigenaren de hand boven het hoofd voor belastingen, werkgelegenheid en andere inkomsten.

Comments are closed.