60 Jaar China: Lhasa Viert ook Feest

Gepubliceerd op dinsdag 29 september 2009 door Tycho

china_60_years_lhasa_0

China bestaat overmorgen 60 jaar en dat viert men in het hele land. Ook in Lhasa gingen de vlaggen vast uit en werd de stad wat opgeleukt. Op de eerste plaat het Chinese doek boven het Potala Paleis.

china_60_years_lhasa_1

Rond de hele stad, met uitzicht op de bergen, hebben Lhasanen deze feestelijke China-60-jaar bloemstukken geplaatst.

china_60_years_lhasa_2

De pleinen voor het Potala werden door de Lhaseeƫrs voorzien van traditioneel geschapen Chinese lampionnen. De leipe vlaggetjes zijn iets typisch Tibetaans maar mits geplastificeerd ook een beetje Chinees. De Tibetanen maakten hun leipe vlaggetjes vroeger slechts van doek wat er na verloop van tijd erg armoedig uit kwam te zien. De leipe vlaggetjes komen nu uit Zhuhai denk ik, of Fujian.

china_60_years_lhasa_4

Een geile Laseriesche wacht op klanten voor haar ‘kledingwinkeltje’. De normaal wat treurige straat krijgt dankzij de fiere Chinese doeken een passend voorkomen.

china_60_years_lhasa_5

Lhasistanen werken onder hun prachtig blauwe hemel aan een bloemenzee. De bloemen komen per trein uit de vruchtbaarder provincie Yunnan.

china_60_years_lhasa_7

Deze nederige poetsers zijn vermoedelijk Chinezen en geen Lhamanen, die doen dat soort werk namenlijk niet. Op de achtergrond het Potala met ook de nieuwe snelweg die de Lhaserolen hebben afgekeken van Tiananmen in Peking.


Comments are closed.