95 Japanse granaten gevonden in de Dongbei, China

Gepubliceerd op dinsdag 16 juni 2009 door Tycho

japanse_granaten_china_1

Chinese deskundigen hebben bij het dorp Mudanjiang in de provincie Heilongjiang 95 granaten gevonden die de Japanse bezetter na de Tweede Wereldoorlog achterliet. Er liggen naar schatting nog miljoenen granaten en grotere Japanse bommen in het gebied. Het beste zou zijn om de plekken met onderaardse gangen te verbinden en de boel in een keer op te blazen want die Dongbeiren waren helemaal niet vies van de Jappen in de oorlog!

japanse_granaten_china_2

Tegenwoordig stelt het volkje daar nog steeds niets voor, luie donders bij mekaar, beetje miepen over vroeger in hun lege fabriexhallen. Opblazen dus, en het is uitvoerbaar want de Chinese overheid weet al tientallen jaren de exacte lokatie van alle bomplekken.

japanse_granaten_china_3

China kan die goed gebruiken om als het nodig is de Japanse regering weer eens in verlegenheid te brengen, bijvoorbeeld bij gedoe over schoolboekjes of gedonder over eilandjes. Dan komen er plots weer ergens wat oude Japanse bommetjes naar boven.

De Chinezen hopen dat Japan zich vervolgens zo schaamt dat men op een bepaald onderwerp toegeeft. De truuk werkte maar de Jappen hebben het ondertussen door, de rest van de wereld nog niet en dus blijft het een listig grapje van de Chinezen.

japanse_granaten_china_4

Op dit moment speelt er niet heel veel tussen China en Japan maar men heeft het nog erg moeilijk over de status van de Diaoyou-eilanden die beide landen betwisten.Er zijn nu moeizame gesprekken over de rotsblokjes aan de gang en China houdt de druk graag op de ketel.

Bij serieuzere problemen zoals de schoolboektoestanden, waar Japan volgens de Chinese overheid WW2 massamoorden in China onder het tapijt schuift, grijpt China naar zwaardere middelen. Dan ploft er een een oude chemische granaat en gaan er wat mensen bij dood. Dat zal die Jappen leren!


Comments are closed.