Aantal Gedumpte Babylijkjes Opgelopen tot 21

Gepubliceerd op woensdag 31 maart 2010 door Tycho

baby-lijkjes-china-4

Het aantal babylijkjes gevonden in een rivier bij Jining is de provincie Shandong is opgelopen tot 21. De baby’s waren gedumpt door een ziekenhuis van de Jining Medical University (JMC). De baby’s waren overleden door late abortus en ziekten. Een onbekend aantal ‘stafleden’ van het ziekenhuis is op non-actief gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Chinese staatsmedia berichten niet over de naam van het ziekenhuis. Op de ‘ziekenhuis‘-pagina van de JMC staan negen ziekenhuizen waar de universiteit banden mee heeft. Slechts een van de negen staat in Jining, de rest in andere steden en dorpen in de provincie. Volgens de staatsmedia gaat het om een ziekenhuis in Jining. Vermoedelijke boosdoener is zo het Shandong Jining First People’s Hospital [website].

De zaak ligt gevoelig omdat de universiteit rechtstreex wordt beheert door de provincie Shandong. Het First People’s Hospital is vermoedelijk gedeeltelijk eigendom van de universiteit. De laatste tien jaar zijn veel ziekenhuizen geprivatiseerd maar als de eigenaar een universiteit was bleven in de meeste gevallen hechte (eigendoms)banden bestaan.

De eindverantwoordelijkheid voor het dumpen van de babylijkjes kan zo direct bij de overheid terecht komen en daar heeft men in China baby’tje dood aan. De onaantastbare overheid staat immers boven iedere verdachtmaking. Het is in dit verband opvallend dat stafleden van het ziekenhuis slechts op ‘non-actief’ zijn gesteld. Dit doet vermoeden dat het uiteindelijke onderzoek niet veel meer zal opleveren dan een zondebok die towvallig in het lijkhuis werkte.

Comments are closed.