Acht Kinderen Dood na Ramp op School in China

Gepubliceerd op woensdag 9 december 2009 door Tycho

china_ongeluk_trap_3

In de Chinese stad Xiangxiang zijn gisteravond lokale tijd acht middelbare scholieren vertrapt toen meer dan vierhonderd kinderen na afloop van de les via dezelfde trap naar buiten probeerden te komen. Het schoolgebouw had nog drie andere trappen maar de ramptrap liep naar de uitgang die het dichtst bij de dormitories lag. Het regende hard en de kinderen vreesden voor een nat pak. 26 scholieren liggen nog in het ziekenhuis, waarvan vijf in kritieke toestand.

In China verblijven middelbare scholieren tijdens hun schooljaren op het schoolterrein in dormitories. In Xiangxiang is de avondles om 2100 afgelopen. Leerlingen hebben dan slechts een half uur om in bed te raken want om 2130 gaan de lichten uit.

De directeur van de school is, zonder duidelijke reden, opgepakt. De hoogste onderwijsambtenaar van het district is, ook zonder duidelijke reden, ontslagen. Lokale autoriteiten in China krijgen vaak het verwijt niet daadkrachtig genoeg op te treden bij rampen en ongelukken, kennelijk wil men dit in Xingxing op deze manier voorkomen.

Volgens ‘experts’ die in de Chinese media hun licht over de zaak laten schijnen ligt de schuld bij de leerkrachten die de leerlingen niet op ordelijke wijze het gebouw lieten verlaten. De politie en onderwijsinspectie hebben een onderzoek ingesteld.

china_ongeluk_trap_2

china_ongeluk_trap_5

china_ongeluk_trap_6

Het schoolgebouw.

Comments are closed.