Anti-Schoolstekers-Examen voor Schoolbewakers China

Gepubliceerd op maandag 24 mei 2010 door Tycho

school-bewakers-china-1

China is de laatste maanden opgeschrikt door een golf van zeer gewelddadige incidenten bij kleuter en lagere scholen. In ieder geval drongen gestoorde mannen een school binnen en staken er op los met een mes. In totaal zijn zo al meer dan vijftig kinderen en een handvol leraren dood gegaan. Scholen in China hebben immer bewaking die ook immer bestaat uit of een heel jong baasje in een veel te groot pak of uit een hele oude baas die uit zijn pak barst.

school-bewakers-china-2

De bewakers komen van private beveiligingsbedrijven die toestemming moeten hebben van de overheid. Die toestemming is niet heel moeilijk te krijgen en de bewakers krijgen dan ook nauwelijx training. Bij incidenten rond het schoolplein waren bewakers vooral nergens te bekennen.

school-bewakers-china-3

Na de schoolstekerijen zijn de regels voor beveiligingsbedrijven echter aangescherpt. Er zijn nieuwe leeftijdsgrenzen en de bewakers moeten nu weten hoe zij een schoolsteker de baas kunnen. Het wapen van keuze is een grote vork, op de platen oefenen bewakers in opleiding het gebruik. Lokatie: de stad Shijiazhuang in de provincie Hebei.

school-bewakers-china-4

Klaar voor de strijd.

Comments are closed.