Arme Bouwvakker pleegt bijna Zelfmoord in China

Gepubliceerd op donderdag 2 april 2009 door Tycho

bijnazelfmoord1

Een arme bouwvakker dreigde van de 20ste verdieping van een gebouw in aanbouw te springen, tot zijn dood!, de reddingsoperatie van de brandweer was buitengewoon spectaculair vooral ook daar de redders bijna zelf te pletter vielen.

bijnazelfmoord2

Het gebouw staat in een development zone in het Yaodu district in de stad Linfen in de provincie Shanxi, door de crisis is de bouw stilgelegd en zat de oude bouwvakker zonder een cent. Samen met een aantal andere ontslagen collega’s leefde hij in het gebouw, toen hij woord kreeg dat de developer de club zou laten ontruimen zag hij nog slechts de Enige Uitweg. Op de foto zijn vrienden die hem proberen terug te halen, om hen te ontwijken koos hij een ander venster.

bijnazelfmoord3

Tietatada!!, de brandweer arriveert, de brandweermannen zijn herkenbaar aan hun militaire camouflagebroeken, die met de rode trui is dus een vriend van de man, wat probeert die vriend hier toch?

bijnazelfmoord4

De brandweerman komt steeds dichterbij, de man krimpt ineen, de vriend grijpt zijn voet.

bijnazelfmoord5

De brandweerman lijkt uit te glijden, de man verzet zich tegen een vriend, een tweede brandweerman kijkt eens om een hoekje, linksboven nog een.

bijnazelfmoord6

Plots duiken overal brandweermannen op, ze grijpen de man met drie en dat is niet eerlijk, de vriend in rode trui is verdwenen uit dit verhaaltje. Gelukkig is daar een nieuwe vriend in het raam rechts naast de staande brandweerman.

bijnazelfmoord7

Knip en ze hebben de man, een brandweerman goochelt iets met een kabel en de man kan zijn dood vergeten.

bijnazelfmoord8

Voorbijgangers hadden de dag van hun leven, kijk die ene man met zijn plaatmachien, die moeder met haar nieuwsgierig kind, die oude bes in het midden. Was de man maar op dat kind gesprongen, dat zou het leren zo te staren! Dit soort zaken toch, zijn geen sensatie.

bijnazelfmoord9

Toen de man dus niet sprong was het rap gedaan met de belangstelling, sommigen kijken nog even want misschien springt ‘ie toch nog!, sommigen pakken meteen hun biezen en keren weer want zij geloven zo’n goede afloop wel.

bijnazelfmoord91

En daar is ‘ie dan de man, die lui met die zwarte reflectorbroeken lijken me ook brandweermannen, ik zag ze niet eerder in dit verhaal, verder daar nog wat vrienden, de vriend met de rode trui blijft weg, zoals ik AL SCHREEF.

bijnazelfmoord92

En dan blijkt dus die brandweerman dat hij een aap redde, hij bekijkt het dier enigszins verward. Wat nu, zo denkt de brandweerman, prijkt er strax weer op mijn heldendadenlijst?

bijnazelfmoord93

Hoe dat ook allemaal, een leven werd gered. Gelukkig maar want het is bijna lente en dan gaat toch iedereen lekker bier drinken op een terras met leuke meisjes en niet een beetje gek doen op een gebouw.


Comments are closed.