Autistische Kindertjes Spelen met Dolfijnen in China

Gepubliceerd op dinsdag 20 april 2010 door Tycho

autistische-kinderen-china-1

Wel, zo eentje kan je toch beter opgeven voor adoptie. Hop, naar Amerika er mee. Ouders die toch van hun autistische kindje houden kunnen sinds deze week terecht in het Hefei Aquarium in Hefei in de provincie Anhui. Artsen en dolfijnentrainers hebben een therapie ontwikkeld die de gekke kindjes beter moet leren communiceren.

autistische-kinderen-china-2

De dolfijnen praten met mekander via geluidsgolven op 2.2MHz (megahertz), onderzoek heeft uitgewezen dat autistische kindertjes die geluiden kunnen voelen. Men hoopt dat het kindje terug gaat bliepen en zo later ook makkelijker met mensendieren praat. De therapie blijkt een groot succes, na enkele dagen is er reeds een wachtlijst van honderden wanhopige ouders.

Tip van Chinablog voor hunner: haal die kinderen eens weg voor de tv, 12 uur per dag is veel. Jaja, ik kom wel eens bij gezellige Chinese gezinnetjes over de vloer. Als de kleine niet voor de tv zit dan zit ‘ie achter de pc.

Een reactie op “Autistische Kindertjes Spelen met Dolfijnen in China”

  1. Carin:

    Ik ben het van harte eens met je stelling over het tv kijken.
    Echter, om te zeggen dat autistische kinderen gek zijn is erg kwetsend voor autisten. Ik heb zelf een zoon met een (licht) autistische stoornis en hij is verre van gek. Integendeel, hij is hoogst intelligent.
    Verdiep je eerst eens in iets voor je er een stelling over poneert.