Baasje met 31 Vingers en Tenen uit China

Gepubliceerd op dinsdag 23 maart 2010 door Tycho

tenenbaasje-china-00

Een jongebaas van zes lentes oud uit heeft 31 vingers en tenen. Het kind gaat een dezer dagen onder het mes in het Shengjing Hospitaal in Shenyang in de provincie Liaoning. Da’s de Dongbei, daar loopt geen normaal mens rond maar dit is zelfs voor dat doodsgebied bijzonder. De jongebaas is, ten minste tot zijn operatie, trotse houder van het wereldrecord, het vorige stond op 25 vingers en tenen. Op de eerste plaat de voeten, links acht tenen en rechts ook.

tenenbaasje-china-1

Met papa die de plaatgraaf laat zien dat die rare genen niet van hem komen. Links acht vingers en rechts zeven, da’s 31 indeed. Men speelt wel een beetje vals en telt de de stompjes aan de rechtervinger van de linkerhand (links op de plaat) als twee.

tenenbaasje-china-3

X-ray van de handjes.

tenenbaasje-china-4

X-ray van de voetjes.

Het kind heeft een zeldzame en aardige ziekte met de naam ‘polydactylie‘ die zorgt voor meer dan vijf tenen en vingers, het aardige nu is dat het hele zaakje wel functioneel is. Over de oorzaak van de ziekte is nog weinig bekend, erfelijk kan maar waarschijnlijker is Chinese babymelk of het klimaat rond Shenyang.

Opereren kon niet eerder omdat een operatie de botgroei in het hele lijfje had kunnen hinderen. De operatie staat uit twee delen. Eerst verwijdert men de overbodige vingers en tenen. Tweerst bouwt men iets bruikbaars van de handen en voeten. De hele procedure duurt met enige pauzen tussendoor twee weken.

Een reactie op “Baasje met 31 Vingers en Tenen uit China”

  1. Dagmar:

    Waarom zin voeten geopereerd worden is mij een raadsel. Blijkbaar functioneert alles. Op de röntgen is, buiten feit dat hij wel wat veel tenen heeft, geen bijzondere afwijkingen te zien.Is het dan cosmetisch? Elke chirurgische ingreep brengt risico’s met zich mee!