Baby in Brand gestoken in China

Gepubliceerd op vrijdag 4 maart 2011 door Tycho

a-babybrand-china-1

In een dorpje in de Dongbei provincie Liaoning is een baby van negen maand in brand gestoken. Het meisje heeft het overleefd en is met zeer zware brandwonden opgenomen in een ziekenhuis in de stad Shenyang.

Dader was het zwakbegaafde negen-jarig broertje van het meisje. Toen zijn moeder tijdens het koken even niet oplette gooide het kereltje een pan vol kokende olie over zijn zusje heen. Het broertje is door politie in een jeugdgevangenis geplaatst.

Het gezin leefde reeds lange tijd onder grote spanning. De vader had geen werk en zat diep in de schulden. Een week voor het drama was hij op de fiets onderweg om een deel van zijn schulden af te lossen toen hij werd geschept door een vrachtwagen. Hij overleefde ook maar moest met diverse breuken worden opgenomen in een lokaal ziekenhuis, daar ligt hij nu nog steeds.

De baby moet volgens doktoren nog zeek drie maanden in het ziekenhuis blijven en haar wonden zullen waarschijnlijk nooit meer helemaal helen. De vader komt er iets beter vanaf, hij kan over drie weken weer naar huis.

Het gezin mocht het tweede kind krijgen omdat het eerste zwakbegaafd was, een van de uitzonderingen op de ene-kind politiek.

Comments are closed.