Baby’s met Borsten door Babymelk in China

Gepubliceerd op woensdag 11 augustus 2010 door Tycho

synutra-china-1

Het Chinese ministerie van volksgezondheid is een onderzoek begonnen na klachten van ouders over de groei van borsten bij babymeisjes na het drinken van babymelk van het merk Synutra.

Klachten kwamen uit Beijing en de provincies Hebei, Guangdong, Shandong, Anhui en Jiangxi. De klachten zijn bevestigd door kinderartsen die abnormale borstgroei constateerden bij meisjes van 1 tot 3 maanden.

Bij een eerste onderzoek van het ministerie naar drie 1-maand oude baby’s in Beijing ontdekten artsen veel te hoge waarden van de hormonen estradiol en prolactin in het bloed.

De verhalen hebben paniek veroorzaakt bij jonge ouders, bij het Beijing Children Hospital is het stukken drukker dan normaal met ouders die uit voorzorg hun baby’s willen laten controleren.

Fabrikant Synutra (Nasdaq: SYUT) uit Qingdao in de provincie Shandong heeft laten weten dat er niets waar is van de verhalen, volgens fabrikant is hun babymelk veilig en zijn er nooit hormonen toegevoegd. De fabrikant heeft een aanklacht ingedient tegen Phoenix TV, de zender die het verhaal als eerste naar buiten bracht.

Bron: ChinaDaily, 110810

Comments are closed.