Badpak uit China waar De Moslima’s nog Iets van Kunnen Leren

Gepubliceerd op zaterdag 14 november 2009 door Tycho

badpak_china_0

Eet dat, Allah. Een vrouw in de zuidelijke Chinese badplaats Beihai ging fijn een stukje zwemmen in een bizar badpak met zebratijgermotief en een muts iets uit de kleur.

badpak_china_1

Alles bedekkende badpakken zijn niet buitengewoon ongewoon in China. Zelfs op de superhippe stranden rond Qingdao zijn ze af en toe te zien en bij Beijing’s badplaats Beidahe zijn ze weliswaar niet gewoon maar niet uitzonderlijk. Toch is meestal het gezicht wel vrij. De vrouw op de platen heeft haar handen vrij en da’s in dit beeld weer uizonderlijk want meestal zijn die juist wel bedekt.

badpak_china_2

Chinezen bedekken de huid voor de aloude reden om niet voor sloeber uit te lijken voor de buitenwereld. In Europa stierf die gewoonte rond de zeventienhonderds uit maar in China leeft zij nog kwiek. In de zomer dragen mooie Chinese meisjes  een paraplu om hun spierwitte huidje voor de de arbeiderszon te behoeden.

badpak_china_3

‘Lekker bruin’ terug van vacantie is in China een onbekend genoegen, de buren zouden nog eens denken dat vacantieganger eigenlijk een weekje op het land heeft gewerkt om een paar yuan bij te verdienen, of nog erger, om de ouders te helpen bij de rijstoogst. Dan plots ligt vacantiegangers hele afkomst voor roddels op straat.

badpak_china_4

Een pak als het deze is echter ook in China ongewoon. Het zal de laatste badmode van ergens wel wezen, wie ook, ontwerpt zoiets? Ach soms mis ik Nederland, met al die vette dikke tieten in de zomerzon op Zandvoort. Witbier, neuk, geluxvogels…

Comments are closed.