Bedelkind China haalt Rare Fratsen uit in de Kou

Gepubliceerd op dinsdag 12 januari 2010 door Tycho

bedelen_china_1

Een bedelkind in Shijiazhuang in de provincie Hebei haalde ondanks de ijzige kou een stel fraaie fratsen uit voor het publiek.  De kleine, niet ouder dan vier, had voor de stelling een poolpak aangetrokken en een fijne warme muts op zijn bolletje gezet.

bedelen_china_2

De kleine had een standaard meegenomen, zo te zien gemaakt van een aftuit voor een gasfles, waar hij met zijn koppie op kon staan. Het publiek is geacht geld in het oranje, net de kleur van kind’s pak, teiltje te gooien. In plaats trekken die gierige schurken hun mobiel om wat platen te platen.

bedelen_china_3

Na de stunt met zijn neus ging de kleine op zijn handen staan. Het begrijpt dus de elementaire regel van showbisnis niet: naar het hoogtepunt TOEWERKEN, niet er van af. De menigte verdwijnt want op de handen staan kan bijna iedereen. De mensen met hun fietskarren verkopen fruit en pinda’s, het zijn zogenaamde straatventers.

bedelen_china_4

Het engige kind met de ongekapte haren is een collega van de kleine, misschien wel zijn broer of zijn zus of zijn vriend of zijn pooier of zijn vader. De kleine rust even uit en eet wat droge koekjes. Het is nu kunst de voorstelling snel voort te zetten zodat niet nog meer publiek de benen neemt. De slome wat het ook voor iets is neemt echter alle tijd, het heeft zeker hippiebloed in de aderen.

bedelen_china_5

Wel, te laat, al het publiek is vertrokken naar hun warme huizen en haard. Het hippie doet zijn best en lacht zelfs een beetje, peace man, maar de kleine weet beter en eet vlug alles op, van zijn grote collega moet het het vandaag niet hebben.

Comments are closed.