Beijing Burgers zijn de Politie Te Slim Af

Gepubliceerd op donderdag 18 maart 2010 door Tycho

pet-1

De verkeerspolitie is ook in Beijing een plaag. Wel lang niet zo streng als in Neerland, in China kan verassend veel, toch kunnen de dienders de automobilist het leven hoorlijk zuur maken. De maximale boete voor fout parkeren is hier bijvoorbeeld 200 yuan, 20 euro.

Om die onnozele bonnenschrijvers te slim af te wezen leeft er een nieuw idee in Beijing: een politiepet op de hoedenplank, zo krijgt dat ouderwetsche begrip een nieuw leven en doel! Ik had het al een pare kere gezien maar eindelijk goed op de plaat onderweg op Chang’an Avenue midden door Beijing in deze Dongfeng-Peugeot 307.

pet-2

Idee is dat oom agent bij het zien van de verkeerd geparkeerde auto denkt “Hee!, da’s er een van ons!”, en dan geen bon uitschrijft. Een politiepet is hier overal te koop tussen de 20 en 200 yuan, hangt af van kwaliteit, dus dat kan een beste investering zijn. Of het werkt weet ik niet zeker. Heeft U, Beste Lezer, toevallig in Nederland wel eens iets dergerlijx geprobeerd? Laat het me weten in de commentaren als.

Comments are closed.