Bezoek aan de ‘60 Jaar China’ Tentoonstelling in Peking Deel 6

Gepubliceerd op vrijdag 16 oktober 2009 door Tycho

china_60_jaar_peking_6_00

Beste Lezer en Ga nu eens Opzij, wij pakken de draad op recht waar wij gebleven waren. In het vorig deel stond ik Eenzaam voor de Deur naar het Duister, zie alle delen hier,en ik dacht echt dat ik het laatste had gehad. Neen, dit blijft China en mens weet nooit wat er gebeuren kan…

china_60_jaar_peking_6_01

Eenmaal buiten zag ik een groot aantal Jonge Pioniers in drie rij. Ik dacht dat de leraren hen opgesteld hadden om netjes de tentoonstelling binnen te marcheren en dat leek mij leuk genoeg voor een paar plaatjes. Maar de Jonge Pioniers hadden een ander idee, van nu zonder verder commentaar, zie wat volgde:

china_60_jaar_peking_6_02

china_60_jaar_peking_6_03

china_60_jaar_peking_6_05

china_60_jaar_peking_6_06

china_60_jaar_peking_6_07

china_60_jaar_peking_6_08

Na tien minuten platen hadden zij het gehad met mij. Toch vrij uitzonderlijk allemaal, het was een klasje uit Beijing waar ook kinderen buitenlanders best gewend zijn. Miischien omdat ik de enige was, daar alleen, die hele dag.

china_60_jaar_peking_6_09

Nu Echt, dit Bezoek is Voorbij.

Comments are closed.