Bezoek aan de Dierenwinkel in de Hutong in Beijing

Gepubliceerd op zaterdag 24 september 2011 door Tycho

dierenwinkel-beijing-hutong-1

Tijdens mijn gefiets door de hutongs, de oude delen van de stad, kwam ik vandaag ook nog een aardige dierenwinkel tegen. Ik hou van dieren, heel veel, leve dieren met hun natte snuitjes poep poep, en dus nam ik even de tijd voor een bezoek. Op de eerste plaat de eigenaar van de winkel op zijn stoel, voor op de voorgrond zijn hond die niet te koop bleek, zelfs niet toen ik 25 yuannen bood. Ik zou het beest niet gekocht hebben hoor, wilde gewoon even kijken of hij echt van zijn hondje hield.

dierenwinkel-beijing-hutong-2

Een overzicht van de hele dierenwinkel, de eigenaar liep juist naar binnen waar alleen wat zakken voer en dieren-speelgoed, die dieren zelf stonden allen lekker in de warme buitenlucht. Vandaag 25 graad en volle zon, een mooie nazomerse dag.

dierenwinkel-beijing-hutong-3

Aan de rechterkant van de deur de landdieren, links de waterdieren. Op de plaat de landdieren veilig in hun op mekaar gestapelde kooien. In het midden, groen, voer.

dierenwinkel-beijing-hutong-4

Een wit zwaantje.

dierenwinkel-beijing-hutong-5

Een wit groot konijntje.

dierenwinkel-beijing-hutong-6

Een pauwtje.

dierenwinkel-beijing-hutong-7

Een wit eendje en een zwart eendje.

dierenwinkel-beijing-hutong-8

Drie haantjes.

dierenwinkel-beijing-hutong-9

Een heleboel konijntjes.

dierenwinkel-beijing-hutong-91

Een heleboel parkietjes.

dierenwinkel-beijing-hutong-92

Kraaitjes in hun kooi. Chinezen houden van kraaienzang, die dieren zijn puur voor het geluid bedoeld. Vooral ouden van dagen kopen teeg de kraaien nog. Zij nemen dan de kooi met kraai mee naar een park waar de kraai dan lekker kraaien kan met zijn vrije soortgenoten wijl het baasje zijn communistisch partijblas leest op een bank. En let wel; alle getoonde dieren zijn huisdieren, niet om op te eten. Voor de jonge Chinezen geldt: hoe gekker het dier hoe leuker.

dierenwinkel-beijing-hutong-93

Klanten, het meisje kocht een middelgroot konijntje.

dierenwinkel-beijing-hutong-94

De goudvisjes, dartel in het water. Chinamensen geloven dat goudvissen geluk brengen. Kommen gouvissen staan vaak in de hal van huizen, bedrijven en overheidsgebouwen. Hoe rijker het mens of hoe groter het bedrijf, hoe groter de kom. En dan praat ik geen kattepis, some zijn de kommen wel meters breed.

dierenwinkel-beijing-hutong-95

De eigenaar in gedachten. Ik bood 30 voor zijn hond, maar nee bleef nee, hij reageerde zelfs wat bozig op mijn bod. Wel, toen was het tijd om verder te kijken want er was in die buurt nog meer te doen.

dierenwinkel-beijing-hutong-96

Op wacht, niet te koop. Waf.

2 Reacties op “Bezoek aan de Dierenwinkel in de Hutong in Beijing”

  1. Lisa:

    Ik hou van dat hondje, zo lieff! ♥

  2. Jolanda:

    Sorry, laatste vraag:-) heb je hier het adres soms ook van?