Bezoek aan de Holy Spring Mountain in de Bergen bij Beijing Deel 2

Gepubliceerd op zondag 15 mei 2011 door Tycho

beijing-bergen-tempel-2-1

Nu flux verder met het tweede deel van het verslag van Mijn Bezoek aan de Holy Sprong Mountain hoog in de bergen ten noorden van Huairou ten noorden van Beijing. Deel 1 zie hier. Op de eerste plaat een zeer fraaie reclame voor een Beijing-Hyundai dealer in de vorm van een oude tempelsteen.

beijing-bergen-tempel-2-2

Nou nou nou dat werd me ook wel een keertje tijd zeg. Al een uur aan’t lopen op die berg en eindelijk een landkaart. Normáliter wordt je doodgegooid met kaarten bij Chinese tempelbergen. De kaart was laas beperkt bruikbaar door het door wind en weer verweerde kaart-oppervlak.

beijing-bergen-tempel-2-3

Daar hadden die grapjassen 12 stallen gebouwd met alle 12 dieren van de Chinese dierenriem, ex echte exoten zoals de draak. Wel een mooi zwart varken dat vrolijk knorde in de zon en blij rondjes liep door zijn hok van zo’n drie bij drie meters. De dieren zagen goed verzorgd hoewel de bodem van hun verblijf wat aan de kale kant was.

beijing-bergen-tempel-2-4

De geiten, waarvan ene heel geil. Verder waren daar nog het konijn, de slangen, een aap en nog wat beesterij. Lag ook een hert bij, da’s geen beest van de dierenriem, verdwaald zeker.

beijing-bergen-tempel-2-5

Een blik op de prachtige bergen. De brug was een afsnijweg naar de tempel. Aan deze kant stond een groot bord met rode strepen en uitroeptekens, het schreef met welke ziekten bezoeker allemaal niet over de brug mocht lopen. Ik checkte acht uit tien en besloot het ding maar te laten hangen. Gekheid ook, bruggen, ik loop wel gewoon over het pad!

beijing-bergen-tempel-2-6

Eindeledijk bij de tentoonstelling van landbouwwerktuigen, op een plateau onfeer op een derde van de weg naar de tempel. De tentoonstelling bestond uit twee grote houten borden met de werktuigen opgehangen, op de plaat een zo’n bord. De werktuigen divers boerenspul van ploeghouders tot peerdhalsters tot manden. Gevarieerd, kek stukje curatie!

beijing-bergen-tempel-2-7

Toevallig toerde daar juist een karavaan peerdjes langs. Voorraad en bouwmaterialen kunnen alleen per peerd verder de bergen op. De boertjes met hun peerdjes hadden zo bij de tentoonstelling gekund, hun aanwezigheid zorgde ontus wel voor een authentiek sfeertje.

beijing-bergen-tempel-2-8

Een graanmaalsteen. Aangedreven door peerd, ezel of mens, nog steeds wijd in gebruik op het Chinese boerenland.

beijing-bergen-tempel-2-9

Het hoogtepunt van die dag en een van de hoogtepunten van Holy Spring Mountain. De Gele Boeddha. Torende 20 meters in de blauwe lucht voor de groene bergen. De stenen boeddha was gemaakt in 2006 werd actief aanbeden door de weekendboeddhisten. Links voor de boeddha een rode geldboks voor kleine bijdragen aan de tempel. Geven doet goed, oh yeah.

beijing-bergen-tempel-2-91

Een waar bord.

beijing-bergen-tempel-2-92

Vlakbij de Gele Boeddha een kleinerig tempeltje met een hypergoud boeddabeeld en een echte monnik die juist toen op bezoek was. Het beeld staat netjes onder een parasol zodat boeddha het niet te warm krijgt met zijn vieze dikke lijf. De monnik was net zo’n dikzak, het is zijn geloof.

beijing-bergen-tempel-2-93

Een mooie oude ‘Coffee & Can Drink’ machine. Zag al enige tijd ongebruikt. Er stond nog een blikje ijskoffie in, eenzaam achter zijn raam, voor niets bestaan.

beijing-bergen-tempel-2-94

Toen Beste Lezer was het de hoogste tijd om terug te zwerven maar ik ga niet graag twee keer langs dezelfde road en dacht dit pad leuker. Duurde even, ik was pas drie uur later terug bij mijn Jeep. Haha!, had netgoed toch naar die fokking tempel kunnen lopen.

Wel indeed, de vrije natuur.

Comments are closed.