Bezoek aan de Temple Fair in Beijing Deel 2

Gepubliceerd op woensdag 17 februari 2010 door Tycho

temple_fair_beijing_97

Nu vlug verder met Deel 2 van het verslag van mijn bezoek aan de Temple Fair in het Daguanyuan Park in Beijing. Voor uitleg en introduktie zie Deel 1. Op de plaat een schiettent waar schutter behalve op balonnen voor de dubbele prijs (10 yuan. 1 euro, voor 5 schoten) ook op herdershonden kon schieten. De hond is via een kabel verboden met het geweer en jankte bij een raak schot, daarbij bewoog ook zijn kop. Raakte schutter de ogen dan kreeg hij de hoofdprijs, een plastieken Ferrari F50 met batterij aandrijving, later in dit verhal nog een plaatje. 

temple_fair_beijing_98

De uitbaatster en haar hond, ze had er nog drie meer.

temple_fair_beijing_99

Een andere schiettent. Schutter moest poppetjes omver knallen, het ruimtemannetje beeldt een Chinese kopie van Aktion Man. De prijzen liggen bovenop, wat plastieken automobielen waaronder een politiewagen en speelgoedberen.

temple_fair_beijing_99a

Bij weer een ringgooitent. De konijntjes waren overal bijna hetzelfde, wit met zwarte oren. Denkelijk zit er een enkele leverancier achter dit zaakje, de kooitjes leken ook allemaal op mekaar.

temple_fair_beijing_99b

De jeugd van tegenwoordig heeft het niet meer op de draaimolen. Dit was ook wel een erg ouderwetsche met alleen maar suffe paardjes en geen enkel geweer. Ik stond daar een tien minuten en de molen draaide en draaide helemaal leeg.

temple_fair_beijing_99c

Een overzicht van de situatie middenin het park bij het kermisgedeelte.  

temple_fair_beijing_99d

Daar ook suikerspinnen in wit en roze. Het kaartje op de bak onder de spinnen is de vergunning van de uitbater. Er staat heel precies wie de vergunning heeft afgegeven en voor wanneer. Speciale dienders controleren de bewijzen en naar goed Chinese weg gaat dat wel eens mis omdat uitbater een kopie’tje draaide. In zo’n geval onstaat immer een heerlijke scheldpartij waarbij de oplichtende uitbater uiteindelijk mokkend met zijn handel heen gaat. Dienders slaan zo’n vent zelden in de boeien maar als hij pech heeft is hij wel zijn spullen kwijt.

temple_fair_beijing_99e

Een gecombineerde ballengooi en schiettent. Schieten op de balonnen, ballengooien naar de reuzengeleberen die ook meteen de hoofdprijs waren. Ballengooier moest zo smijten dat de beer een volledige slag in de rondte maakte, dan won hij hem.

temple_fair_beijing_99f

Enkele andere prijzen, hier ook de Ferarri F50’s waar ik bij de eerste plaat over praatte. Verder te winnen geweren, beren en…

temple_fair_beijing_99g

…pokerkaarten. De doos is een uitdeel, binnen zestig pakjes speelkaarten. Links nog net de achterspoiler van de F50.

temple_fair_beijing_99h

De F50’s waren een graag gebruikte prijs, hier opnieuw bij het ringengooien. Op de voorgrond een electrieke Mercedes SLK en die wil het kleine meisje natuurlijk graag winnen.

temple_fair_beijing_99i

Witte konijntjes met zwarte oren in verschillend gekleurde kooien, links enige tijgerberen, het is hun jaar. Op de markt heb ik nog een aantal tijgers weten te scoren, zie de komende dagen op dit blogje voor hun platen.

temple_fair_beijing_99j

Een mooie grote kermisattractie. Kinders zitten in het wagentje met schietgeweer en rijden rondjes rond de rots. Op de rots verschillende dier en mensfiguurtjes. Kinders moeten daar op schieten en krijgen punten waar zij weer een konijntje mee kunnen winnen. Tijdens eerdere avonturen maakte ik zelf een rondje in een vergelijkbare maar veel grotere machine.

temple_fair_beijing_99k

Toen toch was het tijd om richting thuis te gaan, half vijf, daar kookte al de rijst. Het was opnieuw een mooi festijn en ik kijk nu al uit naar volgend jaar, echt waar.

Comments are closed.