Bezoek aan een Lokale Hondenmarkt in Beijing

Gepubliceerd op donderdag 10 november 2011 door Tycho

a-hondenmarkt-beijing-1

Vlakbij een heel groot beeld bleek een leuke lokale hondenmarkt. Liefhebbers voor liefhebbers. Handelaren verkochten de beesten zo van achteruit de auto of rechtstreex van de driewielfiets. Op de eerste plaat een vrindelijke handelaar en zijn kekcheile vrouwtje, zij verkochten poedelhonden voor een krasse 200 yuannen het stuk. De poedelhonden waren keurig gepapt en hadden geinige pakjes aan.

a-hondenmarkt-beijing-2

Een al wat ouder hondenhandelarenpaar, duidelijk gelukkig met mekaar. De vrouw at juist een lekkere bak meeneemrijst en hondjes zijn in dromenland. Dit was een minder rasje, beestjes gingen weg voor 125.

a-hondenmarkt-beijing-3

Een keurige handelaar in driedelig pak, wel dan weer witte schoenen en een pet, tsk tsk. Zijn honden waren rommelig van verschillend groot en soort en zaten nog in hun kooi op de elektrieke driewielfiets. Zo’n bende, heb niet naar de prijs gevraagd.

a-hondenmarkt-beijing-5

Deze zaak werd gerend door twee heren, waarschijnlijk homofielen. Zij hadden een grote hond te koop voor 450 yuannen, de kleinen deden 200 het stuk. Die grote was een zeldzame zeiden zij. Ik vroeg of ik de tafel bijkreeg want daar leek de hond erg op gesteld. De heren lachten, maar de tafel zat niet in het pakket. Wel dan, geen deal.

a-hondenmarkt-beijing-4

Een denkelijk minder gelukkig paar, de man heel nadrukkelijk met zijn rug naar mevrouw. Hij zat maar wat te nixen, zij hard aan’t werk met de hondenkam. En het hielp hoor, de beestjes lagen prachtig bij te slapen. 300 yuannen. Geen goedkoopprijzen op dit lokale marktje onder een snelweg op een fokking parkeerplaats. Praalhonden daar allemaal, ras zus en zo, niet om op te vreten, neen, om de buren een oog mee uit te steken met hun zielige lapjeskat of nog erger; hun kind.

a-hondenmarkt-beijing-7

Een lief hondverkoopsmeisje at een bunnetje, links op de plaat een toevallige passant. In de winkel olijke zwarte hondjes voor een barre 350 yuannen het stuk. Toen!, iedereen was maar aan’t eten daar en indeed bleek het alweer 1300, ookkik moest dringend op zoek naar wat rijst met boontjes.

3 Reacties op “Bezoek aan een Lokale Hondenmarkt in Beijing”

  1. Scato:

    De chinamensen zijn altijd bang voor mijn hond! Omdat het een erg grote hond is dacht ik dat in China men liever enkel kleine hondjes had, maar wat speurt mijn oog! Een mooie labrador 4e plaatje!

  2. mitchell:

    kanker chinezen

  3. Kijkert:

    Haha ik ga weer stuk door je bijschriften