Bezoek aan een Modelvilla in Beijing Perfume City

Gepubliceerd op zaterdag 8 augustus 2009 door Tycho

beijing_perfume_city_8

Achter de Amsterdamse Grachtenpanden van Beijing Perfume City in Peking lag nog een luxe villawijk. Slechts twee van de honderd huizen waren bewoond dus een managementsmeisje was maar wat blij dat wij wilden kijken. Men had een villa helemaal ingericht zodat kijkers een idee konden krijgen hou hun huisje er later uit zou zien. Dit soort huizen noemt men modelvilla’s
en dit was een schitterend exemplaar.

beijing_perfume_city_9

De woonkamer in pasteltinten. De kat is nep, net als de bloemen. De kaars was nooit aangestoken en de asbak kraakhelder.

beijing_perfume_villa_2

Een beestenboel, de hond zat op zijn paarse troon in zijn hoek. De hond is nep.

beijing_perfume_villa_3

Een kijkje in de keuken. Het afwasrek komt van Ikea, ik heb thuis dezelfde. De toekomstige bewoner kan het afwasrek ook gebruiken als neerlegplek voor in plastiek verpakte broodjes. De broodjes zijn nep.

beijing_perfume_villa_4

De eetkamer met een tafel gedekt voor zes want gezinnen zijn groot in China. De bloemen zijn nep. Bij dit soort modelhuizen blijkt altijd dat Chinezen ondankt hun gechinees toch liever Europeaan zouden zijn. Diep van binnen weet men zichzelf natuurlijk best een minder ras en dat uit zich in dit soort overdreven ontwerpen; men probeert het te hard.

beijing_perfume_villa_5

De bankamer mengt art deco met klassiekere stijlen. De bloemen in de vaas zijn nep.

beijing_perfume_villa_6

Het hippe bargedeelte was niet voorzien van neppe flessen wijn, een minpunt. De bloemen op het bord zijn nep. De telefoon is een retro ontwerp dat ik van mijn vriendin niet mag kopen voor thuis. Iedere keer dat ze mij ziet kwijlen in een warenhuis krijg ik een schop.

beijing_perfume_villa_7

In een nis stond deze set met een voetenbank waar een taartje op een schotel stond. Het taartje is nep.

beijing_perfume_villa_8

De meester slaapkamer had een vrij ingetogen stijl. De planten links en rechts van het bed zijn nep.

beijing_perfume_villa_9

De studeerkamer was aan de saaie kant. Het plantje is nep. Het scherm is nep. De boeken zijn nep.

beijing_perfume_villa_91

Theeset op een tafel in de huiskamer. Stengels in steen in vaas zijn nep. De suikerklonten in het suikerklontenbakje zijn nep De boterhammen zijn nep. De broodachtigen zijn nep.

beijing_perfume_villa_92

Dit nu was werkelijk mooi. In de toren van de villa had men een bubbelbad gebouwd met ramen rondom zodat de badderaar uit bad naar zijn buren kan kijken. Hier plots wel een fles wijn want Europeanen drinken wijn als zij bubbelbaden. Het bubbelbad is bestuurbaar met een waterbewijs aanraakscherm. De fles wijn is nep. De bloemen in het bakje zijn nep.

beijing_perfume_villa_93

Papa’s kamer, hier studeert hij en de kleine mag er niet komen. Links op het bureau een scheef geplaatst bordje met een Europees winterlandschap geschilderd. Daaronder een model van een Europese zeilboot uit de zestiende eeuw. de blauwe vlag wijst naar achter en de rode naar voren. Kennelijk zeilde het schip in moeilijke winden. Vader heeft al een tijd niet in zijn boek gelezen want de pagina’s zijn omgekruld. De bloemen in de vaas zijn nep.

beijing_perfume_villa_94

Een kijkje in de keuken die functionaliteit mijn stijl combineert. Er staat vast een bord klaar voor als vader laat thuiskomt en honger heeft. De groente in de uitdroogbak is nep.

beijing_perfume_villa_95

Een blik op de dorpsstraat met heldere pijlen voor directie en typisch Europese tuinhekjes.


Comments are closed.