Bezoek aan het Lushun Museum of Snakes in Dalian, China, Deel 2

Gepubliceerd op woensdag 10 november 2010 door Tycho

slangen-museum-2-1

Daar waren de zeehonden, ook gladde dieren. Zes stux zwommen vrolijk in het rond in een enorme kooi, het water kleurde groen maar zeehonden zijn zoogdieren, ze komen naar boven om te ademen, en dus hoeft het nat niet heel rein te wezen.

slangen-museum-2-2

Een plaat van d’echte dieren in hun keikoude onderkomen op de barre noordpool, en dan nog eens die eskimo’s achter je reet aan de hele tijd.

slangen-museum-2-3

In het Lushun Museum of Snakes hoeven de zeehonden zich daar allemaal geen zorgen om te maken, rustig zwemmen ze hun ronden en twees per dag komt de verzorger met verse vis en krabbetjes.

slangen-museum-2-3a

Wel!, tijd om eens beet te kijken naar en in die bijzondere constructies in het dak.

slangen-museum-2-4

Juist toen kwam een hele groep residenten uit de provincie binnen, mooie boertjes met te grotebroeken en mobiele telefoons van twijfelachtige merken. Ze kwamen met een gids want wat weten die mensen zelf van slangen, niets natuurlijk. Sommigen hen keilden enkele munten en billietten op het nagemaakt gras; voor hun geluk, dat mag iets kosten.

slangen-museum-2-5

Aan het andere eind van de gang langs het dak, zie nog eens foto vier, bleek een winkel. Ha, winkelen! Slangenwijn, de slang gaat levend in sterke wijn en zuigt zich vol met alcohol. Het goedje heet goed te wezen voor de potentie, nu, daar heb ik dus geen druppel van nodig.

slangen-museum-2-6

Allerlei vreemde dranken, droogpoeders en zalfjes voor zus en zo, aan de muren hingen opgezette reptielen. Per kraam hing het reptiel waar daar de medicamenten van gemaakt waren, hier dus van de reuzensalamander.

slangen-museum-2-7

Hulpvaardig en enthiousiast personeel, keurig in een kek roze uniform.

slangen-museum-2-8

Een vreemde vitrine. Drie opgezette kroko’s met zakken om hun hoofd. Ik vroeg de warheid aan een personneel en zij vertelde dat de zakken te maak hadden met hersenrot waardoor de boel was gaan stinken.

slangen-museum-2-9

Bezoeker kon een t-shirt kopen met een slang op, rechts ouderwetsche fotorolletjes, ach platen platen met rolletjes, dat waren nog eens tijden. Maar niet alles was vroeger beter, neen, met rolplaatgrafie had ik dit blogje niet zo eenvoudig kunnen volschrijven. Geen ziel trouwens bij de t-shirt balie, kennelijk ook iets van weleer.

slangen-museum-2-91

Een zelfde verhaal bij de ‘op-de-foto-met-een-slag’-balie, misschien waren daar die rolletjes wel voor. Bezoeker kon zich laten platen met een enorme cobra rond zijn nek. Nou ken ik die grappen wel uit andere dierentuinen, meest gebruikt men een plastieken speelgoedbeest!

slangen-museum-2-92

Een leuke expositie van slangskeletten, een slangenskelet heeft weinig om het lijf en dat maakt het extra spannend, het is immers niet makkelijk te raden van welk slangenbeest bij welk skelet hoort.

slangen-museum-2-93

Platen van hoog bezoek, een echte monnik zegende de slangen met een boedhabeeld voor een extra lang leven. Chinezen geloven dat slangen geluk brengen, vooral met de centjes, hoe langer de slang leeft hoe meer centjes hij geeft. De monniken laten zich voord ergelijke diensten goed betalen, bidden en eenzaamheid is ene, een mobiel en een wagen is tweede.

slangen-museum-2-94

Slangenballencapsule’s, kostte 280 yuan voor tien capsules. Oplossen in water, opdrinken en subiet naar de hoeren. Presentatie kan beter, zo’n kartonnen doosje is toch niet meer van de tijd,  daar moeten halfnaakten op met enorme pijpenbekken.

slangen-museum-2-95

Gedroogde slangetjes, speciaal gefokt en nog voor hun eerste jaar voorzichtig doodgemaakt en leeggebloed. Koper kan de dode diertjes vervolgens in dranken gooien of zelfs rauw opeten.

slangen-museum-2-96

Een hele koffer vol voor 500 yuan, een koopje, met handig draagvat.

slangen-museum-2-97

Lieve roze zeehondenberen en een eenzame grijze. Men beeldde jonge zeehonden, die hebben nog zo’n warme zachte vacht. De beren zagen wat stoffig, de vitrine leek al in lange tijd niet schoongemaakt.

slangen-museum-2-98

Wel Beste Lezer, door de winkel kwam bezoeker automatisch bij de uitgang. Het was ook mijn tijd, de hoogste om te vertrekken en buiten verder te kijken wat daar weer allemaal te beleven was. Binnenkort meer over mijn avonturen in Lushun.

2 Reacties op “Bezoek aan het Lushun Museum of Snakes in Dalian, China, Deel 2”

  1. Shanghigh:

    Prachtige reportage weer waarvoor dank.

  2. Evgeniya:

    “It was renamed as Lushun (Port Arthur) On July 28th 2010 bconmieg the first PLAN ship named after a country.”Lushun or Port Arthur is not a country. Did you mean “county”? 😛