Bezoek aan het Verlaten CCTV Dafengche Pretpark in Weihai Deel 2

Gepubliceerd op woensdag 22 september 2010 door Tycho

cctv-park-weihai-china-2-1

Vlug verder met het verhaal! Voor Deel 1 met enige uitleg over lokatie zie hier. Eenmaal op koers vond ik aan bakboord deze lege bank, ken in blue, verder een stel vlaggen vrolijk wapp’rend in de wind, daar moest iets te leven wezen, motor, m’n ouwe diesel, op tien en onderweg was ik weer.

cctv-park-weihai-china-2-2

De tuinman ventuurde hier kennelijk minder vaak, ach in China, alles is buitenkant. Een prachtig beeld beeldde een lief beertje in een auto, auto met grote zwarte bumper, mijn hart ging me tekeer, zou daar soms een botsautobaan wezen?, daar hou ik heel veel van!

cctv-park-weihai-china-2-3

Een dood paard, da’s geen botswagen, maar wel typische botswagenbanden onder zijn buik, een goed teken.

cctv-park-weihai-china-2-4

Jajaja, botswagens, in het gras, daar horen zij natuurlijk niet! Achter de botswagens negen van de twaalf dieren uit de Chinese dierenriem, de rest van het spul had ‘m zeker gesmeerd, gebeeld als tekenfilmfiguren. D’r bestaat ook een tekenfilm van, naam ontschoten, was te opgewonden door de botswagens, nu weer, nu’k dit schrijf, weet die naam nog steeds niet, neuk ook anyway.

cctv-park-weihai-china-2-5

De os, altijd scherp.

cctv-park-weihai-china-2-6

Ha en daar was ik op het circuit, een mooie gele botswagen lachte mij toe, beste kleur voor een botswagen, om d’r op te knallen dat is, niet om zelf mee te knallen, vaag grijs is beter, dan zien d’anderen je niet. Het rubber was van de bumpers gevallen, afgerot zeker, of elders voor gebruikt, rubber kent vele toepassingen, denk aan rubbers bij de deur. De motoklep stond open, kapot natuurlijk, even naar gekeken, leek indeed hopeloos. Deze mooie gele botsauto komt waarlijk nooit meer van zijn plek, en da’s toch geweldig.

cctv-park-weihai-china-2-7

Leuke decoratie langs de baan. Wel, leuk, leuk voor wie naast de baan een beetje in zijn broek staat te schijten en denk ‘goh wat een leuke decoratie langs die baan’. Voor de coureurs zijn zulke grappen echter alleen nodeloze afleiding die hen afhoudt van het doel: de eerste plaats, en de beuk in alle tegenstanders. Toch kan ik de ontwerper van het park wel vergeven, hoe had hij nu kunnen verwachten dat ooit nog eens een echte coureur zijn parkje zou bezoeken? En toen die kwam, was het neukende park verlaten dus van racen kwam het anyway niet.

cctv-park-weihai-china-2-8

Nu kijk, een politie agent ja, een sneeuwwitje met twee (!) kastelen en een krokodil, nee. Ontwerper is hier zijn boekje ver te buiten gegaag, zulke zaken horen echt niet thuis op een circuit. Wat gaat die krokodil doen? Mijn radewagen opvreten soms? Is sneeuwwitje misschien een pitspoes? Zo ja, waarom in zo’n tuttige jurk en waar is haar bordje met mijn naam? Op pole!

cctv-park-weihai-china-2-9

Ik huilde, daar en toen, op dat moment. Geiten en dansende meisjes, uit schaal met mekaar, en een pompoemhuisje waar de grote vadergeit zeker woont met z’n geitenfamilie saam bij de haard gezellig met een glaasje geitenbier. Het meisje links draagt wel een geil hemt. Toch te treurig, ik verliet de baan en koerste naar de pitsstraat op zoek naar de geur van afgewerkte olie.

cctv-park-weihai-china-2-91

En gelukkig die was, het deed mij goed en ik vergat alras de walgelijke decoraties. Een garage vol racewagens in alle kleuren, heersers van de baan, monsters van de weg, in onderhoud. Het spul stond zien al lange tijd stil, de motoren zagen verrroest, de koets is gemaakt van een plastieken compositie zo die roest niet. Een man met tijd en liefde voor motoring kan de wagens nog best back on track krijgen. Ach de tijd, had ik haar maar! Zou de goede provincie Shandong mij 1000 euro de maand geven voor het opknappen van die wagentjes, wel, ik was al aan het werk geweest.

cctv-park-weihai-china-2-92

Bezems zagen verdacht ongebruikt, schoonmaker drukte zich zeker, of was aan’t racen geweest onder werktijd. Miischien goed ook, een te grondige schoonmaak kan die heerlijke olielucht verdwijnen.

cctv-park-weihai-china-2-93

De zwarte sporen links en boven aan de motorkleppen duiden op een verkeerd afgesteld of zelfs lekkend uitlaatsysteem. Het is aanslag die natuurlijk naar buiten had gemoeten, de atmospheer in, voor iedereeen vrij te ruiken op een mooie zomerzondag.Verder nix in de pits, tijd om op te rotten, ik had me nog een heel park te bekijken. Ja Beste Lezer, ik maak me d’r weer eens een lekkere tiendeler van dit verhaal. Leest U mee?

cctv-park-weihai-china-2-94

Onderweg naar de achtergrond nog dit fraaie beeld van drie lieve beertjes in een wagen, gezien hun gezichten gaat het snel, snel ook het volgende deel van dit verhaal.

Comments are closed.