Bezoek aan het Verlaten CCTV Dafengche Pretpark in Weihai Deel 6

Gepubliceerd op vrijdag 24 september 2010 door Tycho

cctv-park-weihai-china-6-1

Lekker wijf, klik hier voor delen een tot vijf. Hop hop, U klikt maar, nu flux verder met het allerlaatste deel van dit verhaal over mijn bezoek aan een verlaten pretpark in, ha altijd een garnaaltje op je bord!, Weihai in de provincie Shandong. Mij verliet het kasteel en zwalkte back to the coast, verhip ik was in Weihai, moest toch wat van die zee zien ipv een milliard stoffige musea, kastelen en bierholen. Richting was oost, richting wegwezen hier!

cctv-park-weihai-china-6-2

Aan de beach vooreerst enige zielen, een gezin voetbaadde ontspannen in het lauwwarme nat, paps plaate een paar platen voor later, da’s leuk, later, kan je nog eens kijken naar hoe’toen was, altijd leuker, toen, natuurlijk. Toch wel fijn, paar mensen, niet heelmaal alleen te zijn, alleen op de wereld, neuk, ik zou me geen scheet vervelen, nooit, maar toch fijn ze te zien, vult je kop een beet.

cctv-park-weihai-china-6-3

Beachfront bungalow, her een festijn met geschreeuw en gedoe, nu afgesloten en verlaten, alls kapot en naar de kloten, ha, hoe mooi die lelijkheid!

cctv-park-weihai-china-6-4

Kek stoeltje, van staal, een stalen stoel, stalen tafeltje, parasol was ‘m gewaaid.

cctv-park-weihai-china-6-5

Op d’achtergrond een kleine vissersvloot. Vaart ’s nachts uit, dan komen de krabbetjes naar de opp, zo te vangen, in Weihai steek je je hand in het nat en dan zitten er honderd vissen in, en een berg weekdieren en zeekomkommers, da volk heeft het best daar. Op voorgrond een ijsco-speelgoederen kraam, de zaken, nou, die gingen wel. Rechts een anker, her kon bezoeker hier bootjes huren om wat te varen en zo de dingen weer even in hun perspectief te zien.

cctv-park-weihai-china-6-6

Half uurtje met een bootje kostte 30 yuan, een uurtje 50, een flinke korting, zou zeker een uurtje hebben gedaan, seeft toch tien, en da’s drie potten bier in een lokaal restaurant. Weet wel van nummertjes hoor!, me maten lachen me altijd uit bij de rekening in het cafe, snap ‘r nooit wat van, al die gekheid, maar buiten de bar begrijp ik het allemaal best, ha, 1+1 is gewoon 2, en neuk dat.

cctv-park-weihai-china-6-7

Digitaal bord, gaf de temperatuur en windkracht aan. Op moment van platen was het geen graad en windkracht geen, wel, het kon verkeren met dat weer in Weihai.

cctv-park-weihai-china-6-8

Nog meer leven en een gelukkig. Een paartje was bezig met de maak van trouwplaten. Da’s een heel gedoe in China, men plaat de platen voor het huwelijk en op het feest zelf kunnen gasten de platen dan bekijken in een boek of, heel hip, per dvd op een scherm.

Een setje trouwplaten platen duurt een hele dag en kost zo’n 600 euro bij gespecialiseerde trouwplaat-maak-bedrijfjes, bijna-gehuwden krijgen een fotograaf mee, een opmaker en een meisje, meest een meisje, dat alles regelt zoals lokaties een een broodje rijst bij de lunch. Bijna-gehuwden kunnen kiezen uit een aantal vaste lokaties, deze gekkies kozen het Dafengche Pretpark, wel mooi met die zee natuurlijk, beetje zo was beet geweest, te fotowinkelen anyway.

Op d’achtergrond nog een fraaie slottoren, in wind en weer bescherming teeg de vijanden van het Dafengche Pretpark, laas, kwam niet dichtbij, het pad heen was afgesloot met een groot hek met grote sloten die ik niet ene twee├ź drie kapot kon trappen, liet ‘m maar staan met zichzelf.

cctv-park-weihai-china-6-9

Het einde, naderde, dit gebouw zag ik eerder in Deel 1, liep toen d’andere kant op. Midplaat rechts een lekker wijf op het muurtje, hoorde denkelijk bij het trouwgeplaat, zaten beste tieten aan voor een Chinese, wilde wel mee trouwen, nix nix, alweer mensen genoeg gezien, geen zin an te praten, moe’je weer dit en dat vertellen, ik had me nog belangrijke dingen te doen! Hier en daar!

cctv-park-weihai-china-6-93

Jaja, die botenplek had ik gezien, nix van die kwats, zeker gebruikt om razendsnel weg te komen, foyr by four, tweetakt ronkt, naar betere plaatsen.

cctv-park-weihai-china-6-91

Indrukwekkende poort, een mens waant zich klein, in zo’n parkje, poep. In de ruimte binnen stond een fiets, niet op slot, ha in Weihai vertrouwen de mensen mekaar nog, in Pek was het rijwiel al jaren weg geweest, lijkt hier teeg wel Amsterdam met die fietsenjatterij, met minder dan vijftig sloten ben je je fiets niet veilig.

cctv-park-weihai-china-6-92

Terug bij het eerste kasteel, werd er warm van, want daar was ik toch weer, bij het eerste kasteel. Op avontuur geweest, dingen gezien en dingen gedaan, het was indeed als een thuiskomen, zonder volk alleen, alleen. Hoi! Hallo! Ik ben d’r weer! Gaan we wat drinken? Stilte…

cctv-park-weihai-china-6-94

Bin nog een mooie kroonluchter die ik vergat te platen in Deel 1, was toen te druk door de leegte op lager niveau, al op zijn tijd, uiteindelijk plaat ik toch de hele boel wel weer.

cctv-park-weihai-china-6-95

Richting uitgang, bord zei ‘CCTV dankt Bezoeker voor Bezoek’, wel, alstublieft hoor, wij hebben genoten. Beste Lezer, dit verhaal is nu gedaan, U krijgt mijn groeten. Van Weihai bent U echter voorloop niet af, bezocht ook nog wat musea, een eiland, de grootste dierentuin ter wereld en een steen ver in zee. Geve mij de tijd deze verhalen ras later. Beste Lezer, het beste weer.

Een reactie op “Bezoek aan het Verlaten CCTV Dafengche Pretpark in Weihai Deel 6”

  1. Mr. X:

    Wat een prachtig verhaal! Hoop op veel meer! Succes!