Bezoek aan het Verlaten CCTV Dafengche Pretpark in Weihai Deel 5

Gepubliceerd op vrijdag 24 september 2010 door Tycho

cctv-park-weihai-china-5-1

Welkom Beste Lezer bij weer Deel 5 van het verslag van mijn bezoek aan een verlaten pretpark in het schone, iedere dag een ander lekker weekdier op je bordje!, Weihai in de provincie Shandong. Klik hier voor delen 1 tot vier. Heb een tekje aangemaakt, dat scheelt linken en dus kostbare tijd waar ik niet veel van over heb. Op de bovenste plaat een fraai ontworpen koek en zopie kraam met nog enige goederen aanwezig, die wilde niemand hebben zeker, rommel ook allemaal, zo’n zonnepetje van drie yuan dat bij de eerste zonnestraal van schrik uit mekaar dondert.

cctv-park-weihai-china-5-2

Het 4D theater, de film was afgelopen, voor altijd. 4D is 3D met het brilletje en zo maar dan met bewegende stoelen bij. Films gaan bijvoorbeeld over achtbanen of wildwatervaarders. Erg leuk, China heeft ‘r een hoop van. Ik had eigenlijk wel een filmpje willen kijken na al dat gewandel!

cctv-park-weihai-china-5-3

Daar de zee, park ligt net aan de kust. 80 kilometer bootje bootje en de kap’tein staat in het schone Zuid Korea, van Weihai kunnen toeristen de boot nemen, zag wat van die boten liggen, mooi spul met brede boegen. Terug gaat de smokkel mee, vroeger auto’s en televisies, teeg drugs. Auto’s en televisies hebben de Chinezen nu zelf wel. Het figuurtje midmid is een visser, met kleine netjes vangen ze garnaaltjes en schelpdieren, ’s avond lekker ge-neukend-stoomt op het bord met rijst.

cctv-park-weihai-china-5-5

Het hoodkasteel, was’k’r toch gekomen, nu ja, bijna. De serie was over een rijk jong wiens ouders in’t kasteel en een arm meisje en die werden verliefd en en en, U kent het, echte liefde.

cctv-park-weihai-china-5-5-hotel

Een gedeelte van het hoodkasteel diende tijdens d’opnames als slaaphuis voor de crew, yeah me part of the crew man!, zwart t-shirt met ‘CREW’, petje bij, cool kijken, weest. Bij de ombouw naar pretpark werd het slaaphuis een hotel voor hen die na een dagje spelen nog geen genoeg hadden.

cctv-park-weihai-china-5-6-

Nog zo’n olijk koek en zoepie kraam, dit in paddestoel vorm, een paddestoele-zoeker zou d’r zo in kunnen trappen bij slecht licht. Het kraam verkocht ook pakken wc-papier, dat had het hotel zeker niet, en enig speelgoed waaronder een roze plastiek beertje dat ik wel had willen hebben.

cctv-park-weihai-china-5-8-

Daar was Grote Smurf, de paddestoel vermoedelijk zijn thuis. Grote Smurf heeft geen naakt bovenlijf in China, hoei hoei neen neen, hij kreeg van d’ontwerper een kekke rode homobroek.

cctv-park-weihai-china-5-7-

Boven op de grote toren de windmolen uit de titel van de serie, voor een grote windmolen aan de kleine kant. Ik had toch minstens iets met een dia van tien meter verwacht. De deur was op slot maar nu ha’k genoeg van dat gedoe! Een deur, daar moet ik door, geen deur is veilig voor mij. Keer in een tempel een slot uit een deur getrokken, moest ook ook door. Achter die deur zat weer zo’n tempelgebouwtje, zeker heiliger dan de rest van de opstal, toch weer mooi gezien.

Da’was her, toen toch her, alleen op pad zonder camera, reisgids of landkaart, von’k voor homo’s. Da’s nu wel anders, digitale camera, digitaal telefoontoestel en een rugzak zo vol rommel dat het lijkt of ik een huifkar op m’n rug til, met een vierspan voor. Word ouder, koude kleren mee, warme, twee paar schoenen, een een maat groter voor ’s avonds als m’n poten opgezwollen zijn na weer een dag zwerflopen. Pillenkabinet voor dit en dat, drie soorten voor m’n hart, da’s half naar z’n mallemoer, te veel bier en rokers, te vaak bang geweest. En al die pillen voor m’n reuma!, in tien kleurtjes komen ze. Ach m’n reuma, nu, die verhalen bespaar ik U.

Deur ging open na een trap tegen de kruk, bleek niet eens op slot, zat gewoon vast.

cctv-park-weihai-china-5-9-1

Binnen een cantine voor een versnapering na een dagje spelen in het pretpark, denkelijk eerder ook gebruikt voor de CREW, yeah man!, tijdens de opnames van Grote Windmolen. De vloer was stoffig, stof op de plastieken tafels, geen snek te krijgen, had honger en dorst naar bier, nix hier. Heelmaal op de achtergrond de gerechtentafel, daar staan normáliter bakken met verschillende gerechten uitgestald. Rijst met vlees, rijst met vis, rijst met groente, rijst met rijst, en zo. Een bord vol kost in een beetje pretpark 10 yuan, op universiteiten doen ze het nog voor vijf. Studenten, nooit wat te makken hier, over een kwartje denkt dat volk al weken na.

cctv-park-weihai-china-5-91-

Onvangsttafel, her stonden daar lief lachende meisjes van het platteland die bezoekers de weg wezen naar het eten. Makkelijk baantje, de gerechtenbalie was recht aan de overkant. Misschien kon bezoeker ook zijn jas afgeven, in de winter, in de zomer zijn natte zwembroek.

cctv-park-weihai-china-5-92-

Een aardig stukje kunst, gemaakt van schelpjes en dan geverfd, stond geen bordje bij dus ik weet de titel niet, of de maker. Noem het ‘scherven van schelpen’, naar verloren harten aan zee.

cctv-park-weihai-china-5-9-

Naast de kantine allemal gangetjes met nissen en gekke hoekjes, leuk, daar ga ik immer heel hard door heen rennen tot ik ergens tegenaan knal, doe’k graag. Knalde dit keer niet, te wakker die dag, te weinig bier, frisse zeelucht. Mooie muur met gefiguurzaagde figuurtjes uit het komisch stripverhaal ‘Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen’ van de Americaanse amusementscompanij Walt Disney Productions.

cctv-park-weihai-china-5-93-

Een drankenkast, daar het blikjes rode thee, groene thee, Coka Cola en flesjes water. Stond denkelijk in de kantine, om reden onbekend verplaatst naar een nis, misschien stuk, reparatie niet nodig, la’maar rotten.

cctv-park-weihai-china-6-2

Ik wou dat ik twee tafeltennissers was, dan konden wij samen spelen, yep, dat wou ik daar toen.

cctv-park-weihai-china-5-94-

In een duistere nis een plastieken weergave van het karakter 囍, xi, ‘dubbel geluk’, staat voor huwelijk, trouwen, en wordt grootgebruikt bij trouwpartijen, dan hangen ze het overal aan de muren. Een vers getrouwd stelletje had z’n trouwfeestje denkelijk in Dafengche, nou, dan heb je meteen een mooie start van je leven lang in de gevangenis zeg. Het stelletje had misschien wel in de nis geneukt met hun xi’tje bij, even ‘naar de wc’, nu, da’s dan weer wel mooi.

cctv-park-weihai-china-5-95-

Met deze fraaie stoppenkast stopt ook dit Deel 5, Deel 6 binnen dagen.

Comments are closed.