Bezoek aan het Verlaten CCTV Dafengche Pretpark in Weihai

Gepubliceerd op woensdag 22 september 2010 door Tycho

cctv-park-weihai-china-1

Het was tijd voor een bezoek aan het ‘The Telecine Base of CCTV in Weihai’ in Weihai. Ha Weihai, met blauwe luchten en altijd schelpen op het bord! De kastelen in het park dienden her als decor voor de opnames van de populaire zeepserie Dafenche, 大风车, ‘Grote Windmolen’ van staatszender CCTV. Toen de serie stopte werd het decor omgebouwd tot een pretpark. Het pretpark kende geen succes, door zijn ongelukkige lokatie ver buiten het city centre kwam geen kip kijken. Teeg is het park verlaten, iedereen is weg, dus ging ik naar binnen. Op de eerste plaat de toegangspoort.

cctv-park-weihai-china-3

Bij de parkeerplaats een bord met een kaart van het park, immer handig, ik plaatte vlug een plaat, het park was duid geen kleine jongen, ik zou kunnen verdwalen, het avontuur!

cctv-park-weihai-china-4

Venters handelden hier her in koek en zopie en speelgoederen, mos tussen de tegels, het begon allemaal goed en ik was nog niet eens binnen.

cctv-park-weihai-china-5

Text handelde over de historie van het park, wel, toch vier paragraaf. Het bord hangt scheef, da’s leuk, linksboven een kangaroebeertje, beertjes horen bij pretparken, beertjes zijn leuk voor kleine kinderen.

cctv-park-weihai-china-6

Het kaartverkoophuis was nog in beste conditie, natuurlijk ook later neergezet dan de rest van het park. Op het bord stonden de regels waar bezoekers zich aan dienden te houden, ik las ze zo’n beetje, even aandacht voor de regels getuigt toch van respect, regels zijn er niet voor nix. In het kaartverkoophuis geen ziel, ik had graag een kaartje gekocht voor mijn kaartjesmap, ach, gratis is ook leuk.

cctv-park-weihai-china-7

Nu naar binnen!, het hek stond gewoon open, men verwachtte kennelijk echt helemaal niemand, niet eens de moeite gedaan om een slot op te hangen, zou het soms spoken in die kastelen? De bossages waren in redelijke staat, denkelijk komt soms de tuinman nog langs, zo’n hobbyvent zeker, ‘ik tuinier als hobby’ dat soort dingen zeggen die eikels op borrels.

cctv-park-weihai-china-92

Binnen een grote hal met nep-marmeren plavuizen en diverse plezier toestellen. Het apparaat links is een infozuil, zo’n aanraakscherm waar bezoeker kan kijken waar hij is en wil wezen. De infozuil stond uit, gelukkig had ik de kaart in mijn digitale camera.

cctv-park-weihai-china-93

Een ereplak van de provincie Shandong, uitgegeven in het jaar 2002, het park was toen een ‘best Shandong unit’, nou, da’s geen apenpis. Om heen hingen nog een tiental platen van allerlei commitees met aanbevelingen en prijzen voor dit en dat. Het was dus niet zomaar eventjes een pretparkje waar ik was, oh neen.

cctv-park-weihai-china-94

De hoofdrolspelers ui Dafengche, geplaat op lokatie, het meisje rechts draagt een roktrui over haar kniebroek, kek hoor, zo jeugdig en toch met een zelfbewuste eigen stijl.

cctv-park-weihai-china-8

Donald Duck is ook populair in China, het blad is op iedere straathoek te koop, wel een beetje anders dan de Neerlandse versie, sommige strip zijn bijvoorbeeld dwars over de pagine gedrukt, het zal wel wennen wezen maar het leest mij onnatuurlijk. Gelukkig stuurt mijn goede vriend NM, handelaar in houten, mij om de zoveel maanden een stapel echte Hollandse Donald Ducken. Rechtsboven het bord een noodverlichting, ha, voor extreme drukte zeker, en dan brand.

cctv-park-weihai-china-9

Een zitje voor moede ouders, prachtige leegte overal, ik voelde mij steeds vrolijker en danste over de tegels, leegte is mooi want dan hoef ik met niemand te praten, ik praat niet graag, tik liever een zinnetje, alleen achter mijn pc met een bier bij hand, hoi!, en zak er maar in.

cctv-park-weihai-china-91

Olijke speeltoestellen, linksachter de blauwe een stofzuiger, zuigen kreng, neergepleurd waar ‘ie stond toen het park voor immer werd verlaten.

cctv-park-weihai-china-95

Het licht kwam van mama zon, het was vooreer een mooie dag, ik probeerde verder iedere schaaklaar die ik zag maar nix werkte, links een mooie ruimtetekening, fijn van compo, duidelijk aan artiest aan’t werk geweest. Waar zou die nu wezen? Denk al dood.

cctv-park-weihai-china-96

De parkwinkel met t-shirts nog aan de toonlijn, hier kreeg ik toch even een natte anus van, waren de zielen het park dan zo ras ontvlucht? Een chemisch ongelukje misschien? Ik snuffelde her en der in de ruimte maar rook nix raars, wel, dan moest het goed wezen. Had een paar t-shirts kunnen stelen voor mijn kinderen, heb geen kinderen, liet ze hangen.

cctv-park-weihai-china-97

Kerstman in zijn hoek, vrolijk kerstfeest iedereen! Het zou immers zo kunnen, Beste Lezer, dat U dit juist tijdens de kerstdagen leest. Zie weer de kunst op de muur, ja, dat zijn tieten. Toen al weer was ik door het eerste kasteel, tijd voor het volgende, van het ene kasteel naar het andere ik reis.

cctv-park-weihai-china-98

Buit een centraal plein, deed Europees aan, boogjes, Italië kan d’r van leren. Verder niets, op goed geluk stuurde ik bakboord. Volgende deel volgt ras.

Comments are closed.