Bezoek aan het Verlaten Xinghai Pretpark in Dalian

Gepubliceerd op dinsdag 26 oktober 2010 door Tycho

dalian-pretpark-1

Wel. toen kwam ik ergens vandaan en moest ik ergens naartoe. Ik zoch, en vond, een bijzonder gebouw, daarover later meer. Onderweg kwam ik terecht in een bijn geheel verlaten pretpark aan het Xinghai plein in Dalian. Het zal met de dag te maken hebben, een doordeweexe dinsdag, en met het weer, een frisse nul graad met een ijskoude noordenwind uit het Russische. Iedere weg, hoe minder mensen hoe liever. Ik had nog dingen te doen dus het is een beetje roswerk, hop!, we genne in d’r in drie delen doorheen. Op de eerste plaat een roetschbaan met de zon boven.

dalian-pretpark-2

Een G-kracht, op de achtergrond een springer, komt nog terug in dit schrijven.

dalian-pretpark-3

Donald en Mickey horen bij G-krachten, het zijn beiden figuren die het gevaar niet duchten en immer openstaan voor een nieuw avontuur.

dalian-pretpark-4

Erg aardig dit, een ‘Horror Castle’ met Onze Here als angstaanjagende attractie, Hij hangt keurig aan het kruis voor een klassiek-kerkelijk glas in lood, tussen de platen stenen kruizen, hoei hoei, die Jezus, het is geen beste!

dalian-pretpark-5

De ‘Sky Drop’, U zag ‘m al even op plaat 2, friekie ding, tafeltjes voor zijn gesponsord door het Americaans frisdrankenmerk Coca Cola.

dalian-pretpark-6

De kartbaan, op de background de luchtlijn van Dalian aan het Xinghai plein, luchtlijn is elders anders natuurlijk.

dalian-pretpark-7

Karts waren bijzonder, zetelden twee, ook met twee sturen, maar alleen het linker werkte, da’was dan weer jammer, ders was het me een boel geweest op de baan zeg. Maar een kap’tein op den boot! Of de klippen…

dalian-pretpark-8

Deur naar een spiegelhuis, lekker maf en zo, maar tent bleek dicht, geeft niet, wilde toch niet naar binnen, al genoeg om mij gelachen!, plaat dient slechts als opmaat voor deze:

dalian-pretpark-9

Schitterende schildering van twee geile mensen die het met mekaar willen gaan doen, werd er warm van, nu weer, hoei hoei, dat rokje, korte pauze, vergeeft U mij, ook maar een mens.

dalian-pretpark-91

Kort bij eindelijk een blik op de Gele Zee, was nu al een dag en een halve in Dalian en had de zee nog niet gezien. Niet goed, moet altijd meteen naar zee, haar kijken haar ruiken haar voelen, de zee mijn mooiste meisje dat alle dromen op haar golfjes neemt. Gelukkig zag ik de Gele Zee al eens eerder, in Weihai! Zie het schone golfdaakje van de fooncel.

dalian-pretpark-92

Ha de ‘Pirate Ship’, mijn eerste herinnering aan een pretpark komt is de De Piraat uit ons Neerlands Drievliet in Rijswijk, hoe spanned en hoe mooi. De Pirate Ship in Dalian had geen beste dag, geen buit, geen geroof, het was niet de wind, wind uit het noorden, Dalian op het zuiden, wind dus vol voor in de zeilen!, misschien hadden de piraten wel zin in een biertje…

dalian-pretpark-93

… en hadden ze alles al opgedronken toen ik daar kwam. De door Tsingtao bier gesponsorde bierkraam was keileeg. Beste Lezer, hier laat ik U voor today, tomorrow gaan wij saam verder kijken, niet?

Comments are closed.