Bijzonder Oranje Voertuig uit China

Gepubliceerd op dinsdag 5 april 2011 door Tycho

a-voertuig-sch-1

Een zeer bijzonder oranje voertuig, zezien langs de oostelijke Tweede Ringweg in Beijing. Het is elektriek en heeft drie wielen. Het voorgedeelte bestaat uit de voorvork, de stuurinrichting, een der batterijen en de zitplaats voor bestuurder. Daarchter gaat het gek, daar zit namenlijk een brede bak. Verder naar achter het midden gedeelte met onder de metalen doos de aandrijflijn en de twee achterwielen. Daar weer achter nog eens een zelfde brede bak.

a-voertuig-sch-2

Nadere inspectie leerde dat het bijzonder voertuig werd gebruikt door schilders, zij zetten hun vaten verf in de bakken en hun kwasten en andere belangrijkheden in de metalen doos. Het was me na zeven jaar in Beijing vooreerst dat ik zo’n vehikel zag. Een vehikel vooreerst zien is immer een bijzonder moment, als het begin van een lange vriendschap die meteen voorzeker is.

a-voertuig-sch-3

Het voertuig kende mooie details zoals deze vlinders op de voorschermen en het chroom rond de voorlamp.

a-voertuig-sch-4

Nog schoner deze fraai verchroomde pauw en dat brengt ons dichter bij het merk van dit voertuig. Het is een ‘Golden Peacock’, 金孔雀, Jinkongqui. Her maakte het bedrijf noeste fietsen voor de noeste arbeider, teeg is het allemaal elektriek.

Comments are closed.