Bijzondere Electrische Parkboten uit China

Gepubliceerd op dinsdag 4 augustus 2009 door Tycho

parkboot-pek-1

Vorige week zondag was het weer tijd voor Een Bezoek en dit keer aan het Taoranting Park in Peking na een leuk aantal bier zaterdagavond met wie oh waar is mijn memorie. Ik was die dag mankbenig want de nacht voor had ik mijn rechtermiddeltenen keihard tegen een tafel thuis gestoten, niet gebroken gelukkig maar wel donkerblauw.

De Chinezen die daar in het park aan het parken waren dachten dat ik van de paralympics was, ze vroegen mij steeds of ik de weg wel wist en twee vrijwilligers bij de ingang gaven mij een parklandkaart. Die nam ik dankbaar aan, het weten van de weg is belangrijk zeker met een manke poot want de loopsnelheid is beperkt, het werd dus een bezoek van hoogtepunten.

De onbetwisten waren de Electrische Parkboten. Parken in China hebben bijna altijd een meer en als het meer groot genoeg is kan de parker bootjes huren. Meestal zijn die vrij saai, een zwaanboot is al opwindend, maar in dit park was men lekker losgegaan.

Zie hier de platen van een Autoboot, een Schietboot en een Ufoboot:

parkboot-pek-2

De boten varen ongeveer met een snelheid van een knoop per dag, niet te rap maar wel veilig met die gekke Chinezen die ook op het wijde water liefst bij mekaar knallen.

parkboot-pek-3

parkboot-pek-4

parkboot-pek-5

parkboot-pek-6

De Schietboot, vooraan een kanon, in het midden een rocketlauncer en op het achterdek een helikopterplatform, mijn absolute favoriet, het kanon voor kan draaien met een systeem te bedienen door de kapitein.

parkboot-pek-7

parkboot-pek-8

parkboot-pek-9

parkboot-pek-91

parkboot-pek-92

parkboot-pek-93

parkboot-pek-94

parkboot-pek-95

Om de ruimtetechnologie te benadrukken zijn de Ufoboten voorzien van een rood zwaailicht dat echt zwaait, er zit ook een toeter op alle boten, ik heb ze gehoord, klonk als ‘pep pep!’.

parkboot-pek-96

parkboot-pek-97

Op het dak staat U F O, ik verzin niets, alles gebeurde echt. Dit verhaal is klaar maar die zonnige dag zag ik nog meer in dat park, zoals een zeer eenzame kermismachine en ik kocht twee Jiefang (bevrijding) trucks op schaal 1:43. Heel leuk, bij deurtje open gaan er lampjes branden en maken ze geluid.

Daar allemaal over later hopelijk meer.

Comments are closed.